Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.141.31.240 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 01
A közrend és a köznyugalom megzavarásáért előállítottak nyolc fiatalt péntek este a vajdasági Temerinben, ahol az elmúlt napokban megszaporodtak az etnikai alapú incidensek.

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint az újvidéki rendőrség által előállított személyek közül négynél fahusángokat, vasrudakat, láncokat, szerb zászlókat és az Obraz nevű szerb nacionalista mozgalom jelképeit ábrázoló plakátot találtak.

Újvidékiek és helybéliek is vannak köztük, és csak egyikük nagykorú. Mindnyájukat sürgősségi eljárással állítják bíróság elé, néhányukat a fegyvertartási törvény megsértéséért.

Az Újvidékhez közeli Temerinben az elmúlt időszakban megszaporodtak az incidensek, többször magyarokat támadtak meg. A rendőrség emiatt megerősítette a járőrszolgálatot.

A napokban Bo ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 255 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

Ma veszi kezdetét a népszámlálás Szerbiában és október 15-dikéig tart. A lakosok, a háztartások és a lakások összeírását a legmagasabb európai mércék szerint végzik majd a számlálóbiztosok.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

Többek között egy közös magyar autonómia-koncepció képviseletéről és a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításának szükségességéről állapodtak meg a VMDK, a VMDP, az MPSZ és az MRM képviselői.

Óbecsén, a VMDK székházában csütörtökön este négypárti találkozóra került sor. A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Remény Mozgalom képviselői megvitatták a húsz éve tartó magyar autonómia-küzdelem jelenlegi helyzetét és az aktuális eseményeket, amelyekről közös álláspontot alakítottak ki.

A négy párt által képviselt közös autonómia-tervezet alapját a valamikori Magyar Koalíció által elfogadott autonómia-koncepció képezi (http://www.vajma. ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 246 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

A nemzetbiztonsági tanács mai ülésén úgy döntött, hogy nem engedélyezi október 2-dikán a Büszkeség felvonulást, de egyéb gyülekezést sem Belgrád utcáin.

A Büszkeség felvonulás szervezői bejelentették: tiszteletben tartják a nemztebiztonsági tanács döntését, és nem vonulnak fel, mivel a rendőrségnek a rendfenntartással kell törődnie, nem pedig az engedély nélkül gyülekezők biztonságának a szavatolásával. Boris Tadić államelnök ma támogatta az illetékes állami szerveket azon döntésükben, hogy erre a hétvégére tiltsák be a nagykockázatú összejöveteleket, és így óvják meg a polgárokat a lehetséges erőszaktól.


... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 197 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

Az újvidéki rendőrség péntek este 8 óra körül Temerinben őrizetbe vett nyolc, az Obraz szervezethez tartozó fiatalt, közölt a szerbiai belügyminisztérium.
A szélsőjobboldali szervezethez tartozó fiatalokat a közrend megzavarása és garázdaság miatt vették őrizetbe, négyüknél botokat, láncokat és szerb zászlót foglaltak le.
A fiatalok újvidékiek és temeriniek, csak egyikük nagykorú.
A fiatalokat gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé a közrend megzavarása miatt, akiknél pedig az említett tárgyakat találták, őket a fegyverekről és lőszerekről szóló törvény megszegése miatt is felelősségre vonják.
A rendőrség tovább folytatja a nyomozást, áll a közleményben. (VajdaságMa/Tanjug)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 273 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

Ivica Dačić belügyminiszter kijelentette, Szerbia eleget vesztegette már az idejét, amikor Koszovóról van szó, s végső ideje eldönteni, mit akarunk.
"Köthetjük az ebet a karóhoz, hogy Koszovó Szerbia szerves része, én is szeretném, ha így lenne, de a realitások a helyszínen egészen másról árulkodnak. Szerbia az idejét vesztegeti azzal, hogy meg akarja győzni az egész világot az igazáról, miközben tudván tudja, hogy a jelenlegi viszonyok közepette soha nem állhat a többség az ő pártján”, mondta Dačić a B92 televízió műsorában.
Mint mondta, Szerbia elég sok időt elvesztegetett a számára kedvező megoldás keresésével.
"Az egyetlen reális opció az elkülönülés, a valamiféle önállóság megteremtése, a Koszovóban élő szerbek autonómiája. Belgrádban ezt jelenleg úgy értékelik, mint a szerb érdekek elárulását, nem tartják reálisnak, holott lehe ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 246 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-01

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások