Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.175.243 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 04
"Úgy gondolom: jobb, hogy azért vagyok felelős mert nem engedélyeztem a felvonulást, minthogy most azért lennék felelős, mert vér folyt vasárnap Belgrád utcáin" - mondta Dacic.

Ivica Dacic szerb belügyminiszter elutasította az Európai Unió bármiféle beavatkozását országa ügyeibe annak kapcsán, hogy Brüssszel - mint mondta - megpróbált nyomást gyakorolni kormányára a melegek felvonulásának engedélyezése érdekében.

A belgrádi Vecernje novosti című lapnak nyilatkozva Ivica Dacic kijelentette: "Megfelel a valóságnak, hogy megkerestek Brüsszelből telefonon, és nyomást is gyakoroltak ránk, hogy minden áron engedélyezzük a melegek felvonulását az elmúlt hét végén Belgrádban."

 

"Én mégis úgy gondolom: jobb, hogy azért vagyok felelős mert nem engedélyeztem a felvonulást, minthogy most azért lennék ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 277 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-04

Ha Szerbia nem törli a vagyon-visszaszármaztatási törvényből a kollektív bűnösség elvét, hazánk nem támogatja a szerb integrációs folyamatot.

Ha a szerb államhatalom nem törli a vagyon-visszaszármaztatási törvényből a kollektív bűnösség elvét, akkor Magyarország nem támogatja tovább Szerbia európai integrációját. Ez még a legkétkedőbbek számára is egyértelművé válhatott, különösen Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Szabadkán elhangzott minapi nyilatkozata után - írta keddi számában az újvidéki Magyar Szó.

A témával kapcsolatban az újság megszólaltatta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, Weiss Rudolfot, a Német Népi Szövetség (NNSZ) elnökét és Mihal Ramacs politikai elemzőt.

Pásztor István szerint "Magyarország nagyon is komolyan gondolja, hogy ha Szerbia nem törli a vajdasá ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 220 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-04

Mint ismeretes, a korábbi objektumot a NATO lőtte szét még 1999–ben. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, Szabadka Város és a Palics Park vállalat között kötött szerződés alapján egy új, 60 négyzetméteres állomás épült a Vértó északi partján. A területet lecsapolták, homokkal feltöltötték, elegyengették és körbekerítették. A munkálatok értéke 3 és fél millió dinár volt. Az épület műszaki átvétele szeptember 21–én megtörtént, így a meteorológusok hamarosan átköltözhetnek új állomáshelyükre.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 338 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-04

Számos probléma gyülemlett fel a népszámlálás kapcsán – jelentette be sajtótájékoztatóján Almási Szilárd, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt körzeti szervezetének elnöke. Almási értesülései szerint egy Lackó György néven bemutatkozó személy a Magyar Nemzeti Tanács nevében megkeresett egy népszámláló biztost, akitől népszámlálással kapcsolatos adatokat kért. Miután az illető ezt visszautasította, Lackó megfenyegette. Mi köze van az MNT–nek a népszámláláshoz, milyen alapon keresi meg a népszámláló biztost, hogyan jutott a telefonszámhoz és honnan vette a bátorságot, hogy ilyet tegyen? – kérdezi Almási. A VMDP elvárja, hogy a Magyar Nemzeti Tanács és annak elnöke határolódjon el az esettől. A párt az ügyben jogi lépéseket is fontolgat. Almási emellett elmondta: számos panasz érkezett arra is, hogy a népszá ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 265 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-04

A VMSZ elnöke a Szabadkai Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy bízott abban, hogy az államfő úgy dönt, mint minden polgár köztársasági elnöke, s nem befolyásolják majd a napi politikai érdekek. Pásztor ugyanakkor büszke arra, hogy a vajdasági magyarság méltóságteljesen reagált a szerb politikum döntésére és egyöntetűen elutasította a minősítést. A párt elnökségének a döntése alapján a parlamenti képviselők és szakértők bevonásával elkészítik az alkotmánybírósági beadványt, amit hamarosan átadnak. Pásztor István reméli, hogy Budapest is megteszi Brüsszel felé azokat a lépéseket, amelyeket Semjén Zsolt kormányfőhelyettes vasárnap Szabadkán megígért. A korábbi években tapasztalt képlékeny magyar külpolitika most megváltozott, s a VMSZ elnöke biztos abban, hogy erre hamarosan Belgrádban is rá fognak ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 199 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-04

Átadták a forgalomnak a beskai új Duna-hidat. Ma nyitották meg az  Árkány csatornán átívelő,  mintegy 100 méteres átkelőt is.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 340 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-03

Belgrád folytatni kívánja a dialógust Budapesttel és főleg a Szerbiában élő magyar kisebbséggel, s meg szeretné magyarázni, hogy "nincs kollektív bűnösség", de azok akik a megszálló erők tagjai voltak, legyenek szerbek, vagy más nemzetiségűek, nem jogosultak vagyon visszajuttatására és kárpótlásra - jelentette ki Božidar Đelić, a szerb kormány alelnöke hétfőn Belgrádban
Đelić elutasította a Magyarország részéről megfogalmazott bírálatokat, amelyek szerint a második világháború után az egykori Jugoszláviában kisajátított vagyon visszaadásáról, illetve annak pótlásáról szóló szerb törvény él a kollektív bűnösség elvével. Đelić annak a reményének adott hangot, hogy a Magyarországgal és a Szerbiában élő magyar kisebbséggel folytatandó további dialógus során ezt a "félreértést" tisztázzák.
Magas rangú magyar tisztsé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 238 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-03

Boris Tadić szerb elnök aláírta a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvényt - tudatta hétfőn este a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) sajtóközleményben.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége sajnálattal vette tudomásul, hogy Boris Tadić köztársasági elnök aláírta a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvényt - olvasható a közleményben.
A jogszabály október 6-án lépne hatályba.
"Meggyőződésünk, hogy az egyéni felelősség elvét semmibe vevő törvény több ponton sérti az alkotmányt, továbbá összeegyeztethetetlen az Európai Unió alapértékeivel" - hangsúlyozta a VMSZ.
A VMSZ elnöksége megbízta a párt parlamenti képviselőit, hogy kezdeményezzék az alkotmánybíróságnál a kollektív bűnösség elvét megerősítő jogszabály alkotmányossági felülvizsgálatát és hatályon kívül helyez&eac ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-03

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások