Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.19.27.178 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 14
A VMSZ parlamenti képviselői ma beadvánnyal fordultak Szerbia Alkotmánybíróságához kezdeményezve a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény alkotmányossági felülvizsgálatát, illetve azon szakaszának hatályon kívül helyezését, amely a kollektív bűnösség elvét rögzíti és így kizárja a vajdasági magyarság egy részét a vagyon-visszaszármaztatás folyamatából. A VMSZ szerint továbbra is a legegyszerűbb eljárás az lenne, ha a szerb parlament módosítaná a törvényt, és ezért azt szorgalmazzák, hogy az elkövetkező napokban tárgyalások kezdődjenek a Vajdasági Magyar Szövetséggel a kérdésben. Ugyanakkor a szerb kormány csütörtöki kijelentését, mely szerint hajlandó a törvény módosítására, szkepticizmussal fogadta.
A 15 oldalas dokumentum nemzetközi jogi aspektusból világít rá arra, hogy a törvény ellentétes az Emberi Jogok ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 224 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-14

A Ludasi tó védelme az egészséges környezet kialakítása érdekében címmel szerveznek holnap előadással egybekötött megbeszélést Hajdújáráson a Szúnyog Csárda melletti Látogató Központban az Észak–Bácskai Homokháti Kistérség Településfejlesztési Egyesület szervezésében. Hulló István magiszter a tó természeti értékeinek jelenlegi állapotát értékeli, Mikes Bence a természetvédelmi tzerületek őrszolgálatának munkáját mutatja be, Dragan Sekulić pedig a víznek a környezetvédelemben betöltött szerepéről beszél. Az összejövetel délben kezdődik a Ludasi tó északi partján lévő Látogató Központban.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 238 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-14

Más megoldás is létezik, de ennél nincs jobb – mondta Dušan Petrović kereskedelmi és mezőgazdasági miniszter az "Élelem Európának" elnevezésű fórum megnyitóján Szabadkán, ahol a legrangosabb hazai intézmények képviselői mellett számos külföldi vendég is jelen van. A szerbiai mezőgazdaság előcsatlakozási lehetőségeit taglaló szaktanácskozás megnyitóján – amelyet a belgrádi Közgazdasági Kutatóintézet szervezett az agrárközgazdászok Társaságával karöltve, és amelynek fővédnöke a Victorigroup – a miniszter kiemelte, hogy az országnak az energetika mellett a mezőgazdaság a fő húzóereje. Mindenekelőtt a szaktudás gyarapításával, a lehetőségek jobb kihasználásával, az ágazat támogatásával kell oda hatni, hogy az élelmiszergazdaság révén gyarapodjon a nemzeti jövedele ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 232 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-14

Ma megbeszéléseket folytatott több szerbiai politikussal, többek között Pásztor Bálinttal, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőjével. Pásztor tájékoztatta a bővítési biztost, a vajdasági magyarokat diszkriminatívan érintő vagyon–visszaszármaztatási törvényről. A VMSZ–es képviselő ezzel kapcsolatban átadott egy elemzést, amely tartalmazza a fő érveket, amely szerint a törvény megerősíti a kollektív bűnösség elvét. Štefan Füle, ezzel kapcsolatban elmondta: átnézik az anyagot és az Európa Tanács folyamatosan figyelemmel kíséri majd a vagyon–visszaszármaztatási törvény alkalmazását.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 217 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-14

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások