Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.223.196.59 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 28
A közvállalat jótékonysági akciót is meghirdetett, eddig a szociális intézményeknek több mint 10 tonna friss zöldségfélét, gyümölcsöt, más élelmiszert juttatott el. Az idén a begyűjtött adományokat a hajdújárási Lurkóháznak juttatják el, amely a helybeli, a királyhalmi és a noszai rászorulók napközijeként működik. Az adomány jelképes, ünnepélyes átadására holnap 10 órakor kerül sor a nagybani piacon.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 407 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt sajtóértekezleten reagált a Városi képviselő testület minapi ülésén elfogadott döntésre, mely szerint leállítják a sétaerdei medence további építését, és egy új, kisebb uszodát húznak fel a Harcosok Sorakozója lakótelepnél. Dr. Sepsey Csaba, a VMDP alelnöke nyilatkozatában elmondta: véleményük szerint a jelenlegi városvezetés elsősorban az építési beruházók érdekeit tartja szem előtt a lakosok helyett. "Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a medence munkálatainak költségvetéséről szóló jelentéseket. A tény, miszerint senki sem tud elszámolni a költségekkel, pénzmosást feltételez" – nyilatkozta dr. Sepsey.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 158 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

A Kolevka Gyermekotthonban és a Szabadkai Közkórházban tett látogatást Ő Királyi Fensége Katarina Karađorđević hercegnő, aki ezúttal sem érkezett üres kézzel. A Kolevka Gyermekotthonnak egy kétmillió dinár értékű Peugeot Boxer márkájú 9 személyes kombit ajándékozott, amelyet külön kézfertőtlenítőgéppel is elláttak, valamint további támogatásáról biztosította az intézményt – egy szenzoros szoba kialakítására tovább egymillió dinárt utalnak majd át a Kolevka számlájára. Ezt követően a Szabadkai Közkórházban folytatta szabadkai körútját Katarina hercegnő, ahol elmondta: négy évvel ezelőtt jelen volt a nőgyógyászati osztály megnyitásán férjével Aleksandar trónörökössel, és örül, amiért az osztály nagy sikereket ért el azóta az anyukáknak és a kisbabáknak nyújtott szolgáltatások terén.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 925 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

Forradalmi lendülettel szivattyúzták ki a pénzt, a termékeket azután, hogy Belgrád 1989-ben megszüntette a Vajdaság autonómiáját.

Csíkos Zsuzsanna délvidéki újságíró azt mondja, hogy 1988 októberében szinte elsöpörték a Vajdaságot, 37 ezer vajdasági tartományi vezetőt váltottak akkor le, és nyolcezer állami cég vezetőjét is menesztették. Akkor fosztották ki a tartományi nyugdíjalapot, az egészségügyi alapot, ekkor indult el a lejtőn a tartomány. 1989 tavaszán hozták az új szerb alkotmányt, amellyel eltörölték az 1974-es autonómiát, akkor lett három részből egységes Szerbia.

Húsz év alatt egy vajdasági ember egy 40 négyzetméteres lakás árát veszítette el, és a következő tíz év alatt - tehát 2000-ig - a Vajdaság vesztesége 27 milliárd dollár.
Slobodan Milosevic „forradalma” arra irányult, hogy amennyire csak lehet, ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 263 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

A jövő héten hagyják jóvá az Európai Befektetési Bank első hitelrészletét Szerbia számára – közölte Mirko Cvetković kormányfő. A 250 millió eurós összeg révén a kis- és középvállalatok juthatnak kölcsönhöz az ügyviteli bankoknál. A kamat kedvező lesz, a törlesztési idő pedig 7 év.

A kabinet a Postával együttműködve serkenti a kis cégek kivitelét is. Az ezer eurónál kisebb értékű csomagokat egyszerűsitett eljárással lehet majd külföldre postázni – mondta a kormányfő.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

ÚJVIDÉK -Egy alkotmányozási mozgalom megalakitását szorgalmazza a Vajdasági Klub civil szervezet. Szerinte ugyanis az öt évvel ezelőtt meghozott alaptörvény a politikai válság fő gerjesztője az országban.

Szerbiának szakitania kell a nacionalista politikával meg a végzetes központositással. A mostani alkotmánnyal nem csatlakozhat az Európai Unióhoz – véli a Vajdasági Klub.

Emlékeztet arra, hogy a népszavazáson a tartomány polgárainak csak alig 44 százaléka támogatta az alaptörvényt. A szervezet szerint Vajdaságot a köztársaság státusa illeti meg Szerbián belül.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 212 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

A magyar kormány üdvözli, hogy megkezdődtek az egyeztetések a szerb kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) között a szerbiai restítuciós törvény ügyében - emelte ki Németh Zsolt (a képen) a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) külügyi és jogi szakbizottsága pénteki budapesti ülése közben tartott sajtótájékoztatón.
A külügyi tárca parlamenti államtitkára nagyon fontosnak és ígéretesnek nevezte az egyeztetéseket. Mint mondta, Magyarország hangot adott a problémának, de a megoldás Szerbia és az ott élők - így a magyarság - dolga.
"Magyarország európai Szerbiában érdekelt, ahol lehet és jó magyarnak lenni" - mondta Németh Zsolt, hozzátéve: az elkövetkező hetek erről szólnak majd. A külügyi államtitkár reményének adott hangot, hogy Szerbia uniós tagjelölti státuszára december 9-én Magyaror ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 207 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

Minden bizonnyal megdőlt tegnap a városi képviselő-testületi ülés nézettségi rekordja, a város hivatalos honlapja lefagyott, egy bizonyos nézőszám után elnézést kért a látogatótól, s azzal a kifogással, hogy már túl sokan kattintottak az élő közvetítésre, nem engedte a kíváncsiskodónak, hogy a honlapon kövesse az ülést. Aki nem volt tv-közelben, lemaradt az elmúlt évek egyik legrosszabb színházi előadásáról. Ha ehhez hasonlókra van szüksége a népnek, akkor ahhoz valóban nincs szükség színházra, még akkorára sem, amekkorával pillanatnyilag rendelkezik a város. Tragikomédia a javából, a főszereplők politikusaink, a mellékszereplők – akik ezúttal sem jutottak szóhoz – mi, szabadkai polgárok lennénk. A rendező? Kilétét még hivatalos források nem fedték fel.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 238 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-28

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások