Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.2.184 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 29
Október 30-án, vasárnap kezdődik a téli időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 3 órakor 2 órára kell igazítani az órákat, ezzel elkezdődik a téli időszámítás. Jelenleg a kutatók megosztottak abban a kérdésben, hogy a számok alapján van-e értelme az óraátállításnak, de az emberek közérzete általában jobb lesz tőle. Már csak azért is, mert innentől kezdve tudatosul bennünk, hogy jön a tél és nem lepődünk meg ha hirtelen hideg lesz.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 233 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-29

A szerb rendőrség 15 embert vett őrizetbe a Szandzsákban a feltételezett radikális muszlimok után szombaton hajnalban indított akciójában, egy nappal azután, hogy egy férfi Kalasnyikov gépkarabélyából tüzet nyitott a szarajevói amerikai nagykövetségre.

A támadó, a 23 éves Mevlid Jarasevic - akit egy rendőrségi mesterlövész megsebesített, s ezután őrizetbe vették - a szerbiai Novi Pazarból érkezett. (A város a Szandzsákban található, amely Szerbia és Montenegro határkörzete, s főleg bosnyák és szerb lakosságú vidék.)

A lövöldöző az iszlám egyik legkonzervatívabb ágát képviselő vahabitákhoz tartozik.

A szerb rendőrség szerint a délnyugat-szerbiai Szandzsákban három városban tartottak razziákat, köztük a főként muszlim lakosságú Novi Pazarban.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 289 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-29

A háborús bűnösök nemcsak az elkobzott vagyonukat nem kaphatják vissza, hanem az államosított vagyonukat sem.
Kompromisszumos megoldást sikerült találni a szerb rehabilitálási törvény ügyében: az nem foglalkozik majd a második világháború történéseivel, de azokat, akikről bebizonyosodik, hogy háborús bűnöket követtek el, kizárják a vagyon-visszaszármaztatására jogosultak köréből.

Ezt Slobodan Homen, a szerb igazságügyi minisztérium államtitkára hangsúlyozta pénteki nyilatkozatában, hozzáfűzve: a háborús bűnösök nemcsak az elkobzott vagyonukat nem kaphatják vissza, hanem az államosított vagyonukat sem.

Az eddigi szerb törvények szerint az elkobzott vagyon visszaadását a rehabilitálási törvény szabályozta, az államosított vagyonét pedig a vissza-származtatási és kárpótlási törvény. Televíziós nyilatkozatában Homen kifejtette, hogy a kérdés kompromisszumos megol ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 221 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-29

A Sétaerdei medencekomplexum körül kialakult gondok nagyon jól ábrázolják, milyen alapon működik a szabadkai városvezetés. Nem az a cél, hogy a városban felépüljön egy medence, hanem az, hogy a hatalmon levőkhöz közel álló építőipari kapacitásokat kihasználják. A medence sohasem volt olyan beruházás, amelynek kivitelezésére biztosítva lettek volna a szükséges eszközök – emelte ki Sepsey Csaba, a Vajdasági Magyar Demokratikus Párt alelnöke, a szabadkai városi képviselő-testület alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján, reagálva a képviselő-testület előző napi ülésének eseményeire.

Sepsey Csaba rámutatott, hogy az elmúlt 16 évben egyszer sem készült pénzügyi jelentés. Legutóbb is csak politikai garanciát kaptak a képviselők, hogy biztosítva vannak a sz ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 274 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-29

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások