Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.128.94.171 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 1 » Etnikai feszültségek: vasrudakkal, láncokkal vonultak a vajdasági fiatalok
5:24 PM
Etnikai feszültségek: vasrudakkal, láncokkal vonultak a vajdasági fiatalok
A közrend és a köznyugalom megzavarásáért előállítottak nyolc fiatalt péntek este a vajdasági Temerinben, ahol az elmúlt napokban megszaporodtak az etnikai alapú incidensek.

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint az újvidéki rendőrség által előállított személyek közül négynél fahusángokat, vasrudakat, láncokat, szerb zászlókat és az Obraz nevű szerb nacionalista mozgalom jelképeit ábrázoló plakátot találtak.

Újvidékiek és helybéliek is vannak köztük, és csak egyikük nagykorú. Mindnyájukat sürgősségi eljárással állítják bíróság elé, néhányukat a fegyvertartási törvény megsértéséért.

Az Újvidékhez közeli Temerinben az elmúlt időszakban megszaporodtak az incidensek, többször magyarokat támadtak meg. A rendőrség emiatt megerősítette a járőrszolgálatot.

A napokban Bojan Pajtić vajdasági kormányfő és Heinrich Anikó tartományi ombudsman is felkereste Temerint. Azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy haladéktalanul találják meg és büntessék meg az elkövetőket.

Dinko Gruhonjić, a Vajdasági Független Újságírók Egyesületének (NDNV) elnöke szerint "Temerin egész Vajdaság lakmuszpapírja, és ami ott történik, nagyon könnyen kiterjedhet az egész tartományra". A Vajdaság Ma délvidéki hírportálnak elmondta: a médián és a politikusokon áll, hogy jelenlegi helyzetet ne szenzációhajhászásra és olcsó politikai haszonszerzésre használják, hiszen egy óvatlan kirohanás olyasmihez vezethet, amit senki sem szeretne.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 257 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások