Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.135.209.249 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 24
A Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerződést kötött a Tartományi Nagyberuházási Alappal, a Szabadkai Középiskolai Diákotthonnal és a Yumol Kft. építőipari vállalattal, a szabadkai Középiskolai Diákotthon új szárnyának továbbépítéséről – áll az MNT szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Az MNT több mint 24 millió dinár értékben járul hozzá a közel 120 középiskolai diák számára szállást biztosító, új épületszárny befejezéséhez. Az anyaországi forrásokból származó támogatás révén lehetővé válik az épület teljes befejezése három hónapon belül. A fejlesztéssel könnyebben megvalósulhat az MNT Oktatási Stratégiájában megfogalmazott alapcél: a magyar közösség képzettségi szintjének növelése. Várható, hogy a jövőben a Középiskolai Diá ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 246 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-24

Szerbiában évek óta ideológiai és pártviták témája, hogy politikai értelemben ki rehabilitálható és kinek adható vissza a kommunista időszakban elkobzott vagyon.

A szerb kormánynak sikerült megállapodnia az egykori kommunista szövetség utódpártjának számító Szerbiai Szocialista Párttal és a vele szemben álló csetnik mozgalom tagjainak rehabilitálását szorgalmazó Szerb Megújhodási Mozgalommal, valamint a bírósági ítélet nélkül ártatlanul kivégzett magyarok rehabilitálását követelő Vajdasági Magyar Szövetséggel a rehabilitációs törvény elfogadása ügyében – adta hírül a nagy példányszámú Vecernje Novosti című belgrádi napilap. A módosított törvényjavaslat gyorsított eljárásban csütörtökön kerül a kormány elé elfogadásra.

Slobodan Homen, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a lapnak úgy nyilatkozott: minden igényt kielégítő megáll ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 309 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-24

Folytatják a tiltakozást a Nibens-csoport útépítő vállalatai. Ugyanis nem fizették be nekik a megígért 200 millió dinárt.

A köztársasági kormány székhelye előtt tüntetnek. A szóbanforgó cégek a télen nem tarthatják karban az utakat, és a havat sem takaríthatják el, ha nem kapják meg a szükséges pénzt. Legalább 170 millió euró az adósságuk, ebből 130 millióval tartoznak a bankoknak. Emiatt zárolva vannak számláik és az alkalmazottaknak már hónapok óta nem tudják folyósítani a fizetést.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 216 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-24

Az idei év harmadik negyedévében a 68 kötelezettségvállalásból 66-ot teljesített Szerbia az uniós felzárkózás által kijelölt feladatok közül – jelentette be pénteken a szerb kormány integrációs-ügyi titkársága.

„A Nemzeti integrációs program (NIP) keretében Belgrád 2008 júliusától 2011 szeptemberéig 83 százalékban teljesítette a vállalt feladatokat, mivel a tervezett 863 előírásból 715-öt már elfogadtak” – olvasható az uniós felzárkózásról szóló kormányjelentésben. Az integrációs-ügyi titkárság közleménye hangsúlyozza, hogy a szerb kormány az előirányzott hétből három törvény tervezetével már elkészült, és a szerb parlament a NIP alapján öt törvényt már megszavazott.

Az Európai Bizottság október 12-én közzétett országjelentésében javasolta, hogy Szerbia kapja meg a tagjelölti státust, ha Belgrád folytatja a kapcsolatok rend ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 209 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-24

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások