Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.163.58 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 07

A tervek szerint a 2020-as évek elején áll helyre a Szeged-Röszke-Horgos-Szabadka-Csikéria-Bácsalmás-Baja vasúti összeköttetés

November végére készül el a Szeged-Röszke-Horgos-Szabadka-Csikéria-Bácsalmás-Baja vasúti vonal megvalósíthatósági tanulmánya. Az IPA-projektum keretében a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség és a vajdaság kormány működik együtt. A tanulmány elkészítése 390 ezer euróba kerül. A pénz nyolcvanöt százalékát az Európai Unió adja, a többit a tartományi gazdasági titkárság.

Pásztor István szaktitkár elmondta, ez egy létező vasúti vonal, amely szebb napokat élt meg. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben szebb napok várnak rá, mint amilyeneket ma él. Fontos régiókat összekötő v ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-07

Boris Labudovic azzal indokolja lemondását, hogy nem tud egyetérteni a Vajdasági Rádió és Televízió alapszabályzatának módosításával.

A vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) közleményben reagált arra a hírre, hogy lemondott tisztségéről a Vajdasági Rádió és Televízió (VRTV) igazgatóbizottságának elnöke.

Az MNT meglepetéssel értesült Boris Labudovic lemondásáról. Ugyanakkor felháborítónak tartja azt, amit a vajdasági RTV vezetője, lemondásának okául felhoz. Labudovic ugyanis - az MNT által kiadott közlemény szerint - azzal indokolja lemondását, hogy "nem tud egyetérteni a vajdasági RTV alapszabályzatának módosításával, ami a jövőben lehetővé tenné, hogy a kisebbségi nemzeti tanácsok jelölteket javasolhassanak a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztató szerkesztőségek élére".

Labudovic ezzel azt sugallja, hogy a nemzeti t ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 174 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-07

A körzeti gazdasági kamara szakszolgálatának kimutatása szerint a régió hat községében a terményeknek már több mint a felét biztonságba helyezték. A napraforgó és a szója cséplése véget ért, a kukoricát pedig a terület 40 százalékáról törték le. A terméshozamokkal többé–kevésbé elégedettek eddig a szakemberek és a termelők. A kukorica hozama meghaladja a 6 tonnát, a napraforgó kiválóan termett, 3 egész 2 tized tonnás a hektáronkénti hozam, a szója átlagtermése 2 és fél tonna, a szárazság miatt 30 százalékkal kisebb a tavalyinál. A cukorrépa szedése a szárazság miatt csak a kezdeténél tart, az átlaghozam 51 és fél tonnát tesz ki.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 231 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-07

Az Apis, azaz a Fekete Kéz nevű szerb terrorista szervezet fenyegető levelet küldött László Gyulának, a Magyar Remény Mozgalom tartományi képviselőjének – derült ki ma rendkívüli sajtótájékoztatón. A levélben (amelyet Münchenből személyesen László Gyulának címeztek) egy fekete kéz látható, valamint a következő szöveg: Mi nagyon elegánsak, és precízek vagyunk. " A fenyegetést nyomásgyakorlásnak élem meg a magam, a Magyar Remény Mozgalom, és a délvidéki magyarság felé. Szerintem, ez összefüggésben van a politikai tevékenységemmel.” – mondta László Gyula. A sajtótájékoztatót követően a politikus a levelet továbbította a rendőrségnek.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 237 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-07

Soha nem volt akkora a munkanélküliség Szerbiában, mint most. 730 ezren keresnek állást, de a nem hivatalos adatok szerint számuk eléri az egymilliót. A Vajdaságban is - csakúgy, mint az egész országban - 23 százalékos a munkanélküliség – számolt be az m1 Híradója.

Bérbe adom a férjem! Minden munkát elvégez a ház körül! Ha kell sofőr, ha kell költöztet, ha kell masszőr. Ezt a hirdetést ragasztotta ki egy férj Újvidék utcáin. Több éve alkalmi munkából él. Azt állítja, az önreklám telitalálat volt. Sokan keresik.

A gazdasági válság idején 400 ezren maradtak munka nélkül Szerbiában. A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal munkahelyteremtő programokat Ilyen pályázatra jelentkezett az adai önkormányzat és a helyi, úgynevezett szegénységcsökkentő irodával.

Adán a száz munkahely annyi, mint Belgrádban az 5 ezer. De m&e ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 285 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-06

Tavalyhoz képest 15 százalékkal többen próbáltak átszökni Szerbiából Magyarországra. Jóval kétezer fölött van azoknak az illegális határsértőknek a száma, akiket idén fogtak el a rendőrök a Csongrád megyei határszakaszon. Európa második legnagyobb átkelőjén 24 órában dolgoznak a rendőrök, és a környéket is intenzíven ellenőrzik. Egy mini Eiffel-toronyhoz hasonlító 40 méteres építmény tetején 360 fokos szögben stabil hőkamera pásztázza a környéket, amely az embert és állatot fehér színben, a környezetet szürkésfeketében mutatja. Az ellenőrzés új fajtáját is alkalmazzák Röszkénél: a mozgófejes videoszkóp a legkisebb üregekbe is befér. A szerkezet fején található kamera egy kivetítőn mutatja a rendőrnek, hogy egy jármű üregében elrejtettek-e valamit vagy valakit.

A határőröknek segít Liza, a fekete labrador, jó ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 290 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-06

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások