Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 52.55.19.189 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 26
A diszkriminatív restitúciós törvény nem javítható egy másik törvénnyel - szögezik le közleményükben.

Változtatni kell a szerbiai restitúciós törvényen, mert az diszkriminatív a magyar közösséggel szemben, törölni kell a törvényből a kollektív bűnösség elvét sugalló pontot, mert a rehabilitálási törvénnyel nem lehet azt módosítani - áll egyebek között abban a közleményben, amelyet kilenc vajdasági magyar civil szervezet tettek közzé Újvidéken.

Az ötpontos közlemény leszögezi: a restitúciós törvény azon személyek és örököseik kárpótlásáról rendelkezik, akiket 1945. március 9. és 1968. február 15. között fosztottak meg vagyonuktól. A délvidéki magyar és más nemzeti kisebbségek vagyonának jelentős hányadát azonban „már 1945 márciusa előtt lefoglalták, s a tulajdonjog megsértésére nem egy esetben n&ea ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 247 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének az 1956-os forradalom évfordulóján elhangzott beszédét bírálta mai sajtótájékoztatóján Szántó Róbert. A Demokrata Párt tartományi képviselője azt mondta: nem értenek egyet azzal, hogy csak a magyar pártokban lehet magyar érdekeket érvényesíteni. Pásztor István vasárnap azt mondta, a VMSZ nyitott az együttműködésre mindenkivel, kivéve a többség érdekeit szem előtt tartó politikusokkal és a szélsőséges nézeteket vallókkal.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 300 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

Szerbiában idén összesen 21 bűnvádi feljelentést tettek embercsempészet vádjával. A szabadkai rendőrség 3 esetet jelentett - mondták a szakértők az embercsempészet elleni küzdelemről szóló előadásukon.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 475 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

Gyakran arra panaszkodnak a nyugdíj előtt állók, hogy a nyugdíjra vonatkozó kérelem átadása után hónapokig nem érkezik válasz beadványukra. A nyugdíjalap még ideiglenes végzést sem hoz nyugdíjukról. Ennek oka, hogy a nyugdíjalap adatbázisában hiányosak a biztosítottak keresetére és a szolgálati éveikre vonatkozó bejegyzések, ennek következtében nem lehet kiszámítani a nyugdíjat.

Az utóbbi években a nyugdíjalap egyre gyakrabban küld figyelmeztetést azoknak a munkáltatóknak, akik folyó év április 30-áig nem jelentik be és küldik el a foglalkoztatottjaik szolgálati éveiről, keresetéről és a járulékok befizetéséről az úgynevezett M–4-es űrlapot. Mivel ez a mulasztás szabálysértésnek számít, a munkáltatóra jelentős pénzbírság is kiróható. Željko Simić, a nyugdíjal ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 181 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

Az év első kilenc hónapjában Vajdaság területén 108 ilyen jellegű kilengést jegyzett a rendőrség – közölte Temerinben Ivica Dačić belügyminiszter

Vajdaságban az év első kilenc hónapjában szilárdak maradtak a nemzetek és felekezetek közötti viszonyok, és a szeptemberi temerini incidensek nem voltak kihatással ezeknek a viszonyoknak a megromlására – szögezték le kedden a tartományi biztonsági tanács ülésén, amelyet jelképesen Temerinben tartottak meg. Jelen volt Ivica Dačić Szerbia belügyminisztere is, aki beszámolt a biztonsági állapotokról Vajdaságban és a belügyminisztérium munkájáról az idei év január–szeptember közötti időszakában. Az ülés iránt meglehetősen nagy érdeklődést tanúsított a média, mivel a temerini incidensek a városra fordították ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 288 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

A Parking Közvállalat változásokat eszközölt a Tejpiac környékén, annak érdekében, hogy a parkoló személygépkocsik között nagyobb rend alakuljon ki. Új parkolókat építettek ki a Lazar cár utcában, ahol a munkálatok már a végéhez közelednek, így az elkövetkező napokban sort kerítenek a 43 új parkoló hivatalos átadására.

Milorad Slijepčevićtől, a Parking Közvállalat igazgatójától megtudtuk, hogy az elkövetkező hónapokban (tavaszig biztosan) nem fogják megfizettetni a parkolódíjat ezekben a parkolókban.

– A Tito Marsall sugárúton általános káosz alakult ki a tömbépületek alatt parkoló járművek között. Azok a polgárok, akik ezekben a tömbházakban laknak, nem tudják leparkolni járművüket azoktól az autóktól, akik, hogy elkerüljék a parkolás megfizettetését, itt hagyják járműveiket. Reméljük, ez a 43 parkoló felszabadítja maj ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 240 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-26

Rendkívüli ülésen dönt a városi képviselő-testület a Sétaerdei medencekomplexum sorsáról, illetve a Népszínház épületének építési munkálatairól csütörtökön.
A képviselő-testület várhatóan arról határoz majd, hogy a Sétaerdei fedett medencekomplexum munkálatait pénz hiányában leállítják, és az erre az évre elkülönített pénzből a Harcosok sorakozója lakótelepen építenek medencekomplexumot.

A képviselő-testület elé benyújtott dokumentum szerint a város megközelítőleg 500 millió dinárt irányzott elő a Sétaerdei medence építési munkálataira, holott ennek kétszeresére lenne szükség, hogy a munkálatokat teljesen be tudják fejezni. A Városépítési Igazgatóság feladata lesz, hogy a meglévő konstrukciót megv&eacut ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 248 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások