Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.144.248.24 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 25
A termelők eddig 10 ezer hektáron vetették el a kenyérgabonát, a tervezett terület felén, ahol jobbára porba került a mag. A nedvesség hatására remélhetőleg gyorsan kilel majd a búza és a tervezett területen is a hét végéig végeznek a vetéssel – tudtuk meg a mezőgazdasági szakszolgálatban. A szárazság miatt az őszi árpa vetésterve csak 80 százalékban valósult meg, és az olajrepcét is a tervezett területnek mindössze 30 százalékán vetették el. A repce kikelt, remélhetőleg a mostani csapadék hatására fejlődésnek indul a növényzet és a keményebb fagyok beálltáig megerősödnek a vetések. Továbbra is jól halad a határban a kukorica törése, viszont nem mondható el ugyanez a cukorrépa szedéséről. A kukoricát csaknem 30 ezer hektárról, a terület kétharmadár ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 209 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

A Szerbiai Helsinki Bizottság fiatalok körében végzett felmérése negatív eredményeket hozott -jellemző a nemzeti kirekesztés és konzervatív gondolkodás.

Konzervatív és soviniszta a szerb középiskolások nagy része - legalábbis ez derül ki a szerbiai Helsinki Bizottság felméréséből. A megkérdezett tanulók hatvan százaléka elítéli az egyneműek házasságát, de a nemzeti alapú kirekesztés is jellemző a körükben - hangzott el a Duna Tv Híradójában. Ilyen szempontból sokan tekintik "ellenségnek" az albánokat, de a magyarokkal és a horvátokkal szembeni gyűlölet is erős.

Koperec Csongort egy 15 fős szerb nemzetiségű csoport azért verte meg, mert nem volt hajlandó hat másik magyar társával a parancsukra azt skandálni, hogy „Koszovó Szerbia!". Csongor ismeri a tettesek többségét, hiszen egy iskolába járnak, &e ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 240 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

Az ország minden száz lakosára 38 bejelentett lőfegyver jut, és egy engedélyes általában több fegyvert is tart.

Szerbiában becslések szerint körülbelül 950 ezer illegális lőfegyver lehet a lakosságnál, és emellett egy nemzetközi tanulmány szerint az ország minden száz lakosára 38 bejelentett lőfegyver jut - egy engedélyes általában több fegyvert is tart -, mindössze eggyel kevesebb, mint például Irakban.

Szakemberek szerint nehéz megmondani, hogy mennyire van igazuk azoknak, akik szerint Szerbia a világ élbolyához tartozik a polgárok tulajdonában levő maroklőfegyverek és puskák számát illetően, de kétségtelen tény, hogy a többi nyugat-balkáni országhoz hasonlóan nagy hagyománya van a fegyverek birtoklásának, és használatának is. Az illegális fegyvertartás elleni küzdelem - mutatnak rá a szakértők - eredményessége azonban politikai elhatározás k&e ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 214 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

A Magyarország – Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program  végrehajtása az Európai Unió 2013-ig tervezett  költségvetési időszakában várható. A Program intézményi struktúráját Magyarország és Szerbia közös döntés alapján úgynevezett „megosztott irányítási rendszerben” hozta létre és ebben a ciklusában, az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz finanszírozásával valósul meg.


... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 249 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

A Zoran Đinđić szerb kormányfő elleni merénylet elkövetésében való bűnrészességért Miloš Simovićot és Sretko Kalinićet hétfőn 30-30 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Döntésével a különleges bíróság bírói tanácsa megerősítette korábbi ítéletét, amelyet az érintettek távollétében mondott ki.

A bíróság megállapította, hogy Simović és Kalinić részt vettek a miniszterelnök meggyilkolásában, Simović úgy, hogy követte a kormányfőt, és annak mozgásáról tájékoztatta a zimonyi klán bűnszervezet vezetőit, míg Kalinić autóval körözött a kormány épületénél, amelynek udvarában Đinđićet lelőtték, hogy szükség esetén lőfegyverrel támogatást nyújtson a többieknek, illetve lelője a kormá ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 178 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

Németh Zsolt: Ha a probléma nem oldódik meg december 9-éig, nem szavazunk Szerbia csatlakozása mellett – Nem tartotta be ígéretét a szerb diplomácia, ezért határozottabban reagáltunk

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának központi, vajdasági megemlékezésén díszvendég volt Németh Zsolt, magyar külügyi államtitkár, aki a palicsi Nagyparkban az ’56-os emlékműnél a koszorúzás utáni ünnepi hangulatban a Magyar Szóval megosztotta gondolatait az 55 évvel ezelőtti eseményekről:

A mi nemzedékünknek volt egy jelszava: „Hallgass a szívedre”, egy svéd rockegyüttesnek volt ez a kedvenc dala, s mi ezzel a rockszámmal kísértük azt a klipet, ami végül is az 1990-es parlamentbe kerülésünket lehetővé tette. Mert annak a nemzedéknek, amelyik ma Magyarországon kormá ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 231 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

Közös fellépést fontolgatnak a közelgő választásokon a szerbiai nemzeti kisebbségek pártjai, a VMSZ pedig támogatja ezt a társulást, írja a Novosti.
Az elvi megállapodást az "egyesült nemzetekről”, amely jelentősen megnövelné annak esélyét, hogy átlépjék a választási küszöböt, s bejussanak a szerbiai parlamentbe, a hét végén Újvidéken hozták meg.
Ennek értelmében a következő választások alatt közös zászló alatt tömörülnének a szerbiai bolgárok, horvátok, macedónok, bunjevácok, szlovákok, montenegróiak, ruszinok, romák és a bosnyákok egy része, s nem kizárt, hogy mindennek a fáklyavivője maga a VMSZ lesz.
Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke azt nyilatkozta a Novostinak, hogy pártja támogatja a kisebbségi pártok koalícióját, de véleménye szerint még korai a szövetségről beszélni. "Jelenleg az az álláspontu ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 197 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-25

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások