Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.219.189.247 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 30
Gyűjtöttek már pénzt csángó gyerekeknek, de aláírást is a szlovák nyelvtörvény életbe lépése ellen. A Váralja Szövetség most egy petíció szignálására buzdítja az embereket: a cél Szabadka szecessziós stílusban épült belvárosának megmentése.

Kétségbeesett segélykiáltásnak tűnik az egyesület lépése, mely a valóban egyedi alföldi szecessziós stílust kívánná megőrizni a délvidéki kulturális központban. A korábban magyar többségű, horvátok és bunyevácok által lakott városba lassan a szerb népesség is beköltözött délről, de a délszláv népesség még az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején is a magyarok oldalán küzdött a Habsburgokkal szemben.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 263 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-30

"A gyerekek úgyis mindent megtalálnak az interneten"

A szerb közvéleményt napok óta lázban tartja, hogy egy általános iskolásoknak készült tankönyvben pornólinkekre bukkantak. A történetben a legabszurdabb mozzanat; a bakiért ludas idős professzor hetvenes évekbeli pártitkárokat megszégyenítően gőgös felelősséghárítása.


Dr. Dragan Golubović, a Čačaki Műszaki Egyetem professzora, és a nyolcadikosoknak készült, Technikai-Informatikai Oktatás tankönyv eg ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 324 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-30

Boris Tadić szerb elnök azt mondta, tisztában van azzal, hogy a polgárok elégedetlenek, de úgy véli, azok a felhívások, amelyek arra buzdítanak, hogy a polgárok ne menjenek ki a választásokra, vagy hogy semmisítsék meg a szavazólapokat, semmit sem oldanak meg.
Azokat a felhívásokat kommentálva, amelyek azt sugallják, hogy ne szavazzanak a szerbiai polgárok egyetlen ismert pártra sem, Tadić azt mondta, a 2008-ban kezdődő világgazdasági válság miatt világszerte nőtt az elégedetlenek száma, még a legfejlettebb országokban is. „Hol elégedettek ma az emberek a világon? Vajon elégedettek-e a leggazdagabb országokban?”, tette fel a kérdést.

„Az érvénytelen szavazatok újabb elkeseredésbe vezetnek, az elkeseredésből pedig még senki asztalára nem került kenyér, ebből nem lehet a számlákat kifizetni, de jobb fizetést sem elérni”, szögezte le Tadić és ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 276 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-30

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások