Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.118.7.85 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 19

Szerbia kényes kérdéskomplexumot nyitott meg a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény elfogadásával. Olyan jogszabályt alkotott, amelyről tudván tudta, hogy az Európai Unió egyik tagországa ellen irányul.

A megszálló erők tagjainak jogfosztásáról beszél, és Magyarország találva érzi magát – mondta Nikowicz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete az Újvidéki Rádió délelőtti műsorában. Leszögezte: a kollektív bűnösség ma teljességgel elfogadhatatlan az európai gyakorlatban, és nem egyeztethető össze az európai elvekkel. Magyarország régtől fogva kiáll Szerbia uniós felzárkózása mellett, éppen ezért nagyon szeretné elkerülni a nemmel szavazást decemberben, amikor a tagországok Szerbia tagjelöltségéről döntenek.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 223 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-19

Szinte biztos másnak is eszébe jutott már, hogy nem ártana Szerbia országhatárait a rendőrség által használt „do not cross” feliratú sárga szalaggal körbekeríteni, mivel így legalább elkerülhető lenne, hogy a külföldről érkezők is szemtanúi legyenek annak, ami ebben az országban zajlik.

Tavaly épphogy érvénybe lépett az a rendelet, miszerint november 1-től március 15-ig kötelező a négy téli gumi használata, Milutin Mrkonjić infrastrukturális miniszter értesítette a Belügyminisztériumot, hogy a rendelet csak 2011 májusától érvényes. Vagyis az előző tél alatt elég volt, ha valakinek két darab téli vagy két darab négy évszakos gumija volt a meghajtó kerekeken, illetve ha a nyári gumi bordázata mélyebb volt mint négy milliméter, akkor az is „törvé ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 221 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-19

Pásztor sajtótájékoztatóján elmondta: eddig ez volt az legfeszültebb hangvitelű tárgyalás kettőjük között, de ennek ellenére a megbeszélés tárgyát képező mindkét témakörben sikerült megállapodásra jutni. Megállapodtak, hogy az állami költségvetés módosítása után Vajdaság három egyenlő részletben megkapja azokat az elmaradt pénzeket, amelyeket az elmúlt 10 hónap során elmulasztottak átutalni, így a Tartományi Nagyberuházási Alap ki tudja majd fizetni a mintegy 4 milliárd dinárra duzzadt adósságát. A tárgyalás homlokterében a kollektív bűnösség elvét megfogalmazó vagyon–visszaszármaztatási törvény volt. Megállapodtak abban, hogy a hamarosan parlamenti eljárásba kerülő rehabilitációs törvénybe belefoglalnak egy olyan kitételt, amely a kollektív bűnösség elvére utaló megfogalmazás helyett az egyéni bűnössé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-19

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások