Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.116.40.177 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 20
A KFOR-egységek egyik vezető tisztje parancsot kapott az útakadályok eltávolítására, de a tiltakozó szerbek a felszólítások ellenére a barikádokon tartózkodnak.

Megtorpantak a nemzetközi békefenntartó erők egységei Észak-Koszovóban, miután csütörtökön a reggeli órákban kísérletet tettek az útakadályok eltávolítására a brnjaki átkelő felé vezető úton, így a térségben továbbra is torlaszok zárják el az utakat Szerbia felé.

Klaus Glaab alezredes, a KFOR-egységek egyik vezető tisztje közölte Slavisa Ristic zubin-potoki községi elnökkel, hogy parancsot kapott az útakadályok eltávolítására, és ragaszkodik a parancs végrehajtásához. A szerbek azonban a felszólítások ellenére a barikádokon tartózkodnak.


Jagnjenica helységnél, a barikád közelében a KFOR katonái szögesdrótakadályt létesítettek, hogy távol tartsák a tilta ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 218 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

340 ezer euró értékű IPA projekt veszi kezdetét januártól a Szabadkai Közkórház és a Szegedi Tudományegyetem között, amely ezúttal az ideggyógyászat témáját öleli fel. A műhelymunkák mellett felfejlesztik a laboratóriumot, kidolgoznak egy adatbázist, valamint egy funkcionális mágneses rezonanciára alkalmas MRI gépet is kap a kórház. Ennek eredményeként nagymértékben emelkedik majd a multiplex–szklerózis betegségek diagnosztizálása, illetve gyógyítása. Szabadkán évente 40 beteget kezelnek ezzel a betegséggel, akiknek több mint 3 hetet kellett várniuk egy–egy vizsgálat eredményére, ugyanis Szabadkán nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, csak magánklinikákon, azonban azok nagyon drágák. A szakemberek elmondása szerint a fiatal populációban igencsak megnövekedett az ilyen betegségek száma, ezért is fontos ez a projekt, amelynek futami ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 221 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

A hétfői Pásztor–Tadić-tárgyalást követően, amelyen elvi megállapodás született, hogy milyen irányban lehet megoldani a kollektív bűnösség elvét a vagyon-visszaszármaztatási törvény vonatkozásában, már szerdán sor került egy megbeszélésre a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselői és az igazságügyi minisztérium munkatársai között. Mint azt Varga Lászlótól, a VMSZ parlamenti képviselőjétől megtudtuk, az ülésen még egy további lépést sikerült tenni annak érdekében, hogy a fennálló helyzet megoldódjon, ugyanis a kormány a jövő hét folyamán tervezi elfogadni a rehabilitációról szóló törvénytervezetet, amelyet november második hetében tárgyalna meg a Szerbiai Képviselőház.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 241 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

A tartományi ombudsman szerint a temerini incidensek részben azzal magyarázhatóak, hogy a település egyik általános iskolájában csak magyarul, míg a másikban csak szerbül folyik az oktatás – olvashattuk a napokban a szerb sajtóban. Dr. Korhecz Tamás , az MNT elnöke és Gusztony András, Temerin polgármestere nem értenek egyet a megállapítással, és közölték, hogy a vegyes tannyelvű intézmények még nem jelentenek biztosítékot a nemzetek közötti békés együttélésre. Mu škinja Heinrich Anik ó ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

Fellélegezhetnek az építési vállalkozók, akiknek a Tartományi Nagyberuházási Alap tartozott az elvégzett munkákért. A VMSZ indítványának köszönhetően a költségvetés módosítása után a köztársaság 3 részletben kifizeti Vajdaságnak az idei évre járó pénzt.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 679 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

Alaptalanul minősített, ugyanakkor egyetlen konkrét feleletet sem adott arra a kérdésre, hogy miért jó a nemzeti tanácsokról szóló törvény így, amilyen most? – hangzott el Ljubica Kiseličkinek a szabadkai polgármester oktatási és művelődési ügyekben illetékes tanácsadójának sajtótájékoztatóján.

Doktor Korhecz Tamás tézisei, miszerint a Magyar Nemzeti Tanácsot támadások érik, teljes mértékben alaptalanok – mondta Kiselički asszony. Az MNT követelései és mérhetetlen étvágya egy a "civilizált társadalmakban
" ismeretlen, eszelős törvény következménye. Vajdaságban a nemzeti tanácsokról szóló törvény gyakorlatilag hatályon kívül helyezte a polgári jogok gyakorlását. Szabadkán mindegyik középiskolában, amelyeket a magyarság számára k ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 172 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Okt-20

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások