Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 52.14.168.56 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 30 » Tadić: tisztában vagyok a polgárok elégedetlenségével
8:38 AM
Tadić: tisztában vagyok a polgárok elégedetlenségével
Boris Tadić szerb elnök azt mondta, tisztában van azzal, hogy a polgárok elégedetlenek, de úgy véli, azok a felhívások, amelyek arra buzdítanak, hogy a polgárok ne menjenek ki a választásokra, vagy hogy semmisítsék meg a szavazólapokat, semmit sem oldanak meg.
Azokat a felhívásokat kommentálva, amelyek azt sugallják, hogy ne szavazzanak a szerbiai polgárok egyetlen ismert pártra sem, Tadić azt mondta, a 2008-ban kezdődő világgazdasági válság miatt világszerte nőtt az elégedetlenek száma, még a legfejlettebb országokban is. „Hol elégedettek ma az emberek a világon? Vajon elégedettek-e a leggazdagabb országokban?”, tette fel a kérdést.

„Az érvénytelen szavazatok újabb elkeseredésbe vezetnek, az elkeseredésből pedig még senki asztalára nem került kenyér, ebből nem lehet a számlákat kifizetni, de jobb fizetést sem elérni”, szögezte le Tadić és emlékeztetett arra, hogy az elégedetlenség nő a leggazdagabb és legfejlettebb országokban is, az Egyesült Államok és az EU tagországai ugyancsak rendkívül komoly problémákkal kénytelene szembesülni.
Tadić, mint mondta, tisztában van a polgárok elégedetlenségével, de politikusként kész elemezni minden olyan javaslatot, amely a gazdasági válság enyhítését vagy megoldását célozza, s ennek alapján kész javaslatot tenni a gondok áthidalására is.
Arra a kérdésre, hogyan kommentálja egyesek felhívásait, akik arra szólítják fel a polgárokat, hogy menjenek ki a választásokra, de ne szavazzanak egyetlen pártra sem, Tadić azt mondta „ez a tiltakozásnak egy olyan formája lenne, amely nem vezet sehova”.
„Az én helyzetem annyiban más, hogy ebből a szemszögből jobban rálátok a dolgokra és látom, milyen súlyos a probléma”, mondta Tadić, s hozzátette, a gazdasági válság miatt „a legközelebbi rokonsága sem elégedett.”

Tadić emlékeztetett arra, hogy Szerbia nagy gondokkal néz szembe a gazdaságban, az állami adminisztrációban egyaránt, de itt van a korrupció és a „bedőlt” intézmények rendszere is.

„A politikusoknak ki kell állniuk a polgárok elé, s támogatásukat kell kérni azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket foganatosítani akarnak, de ezért a felelősséget is vállalniuk kell”, mondta Szerbia elnöke.
Tadić azt is bejelentette, hogy öt-hat hónapon belül az uralmon lévő koalíció bemutatja a válságból kivezető intézkedések csomagját. (VajdaságMa,Beta, Tanjug)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 278 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások