Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.90.119.59 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 28 » A Vajdaság kizsákmányolása - számokban
1:53 PM
A Vajdaság kizsákmányolása - számokban
Forradalmi lendülettel szivattyúzták ki a pénzt, a termékeket azután, hogy Belgrád 1989-ben megszüntette a Vajdaság autonómiáját.

Csíkos Zsuzsanna délvidéki újságíró azt mondja, hogy 1988 októberében szinte elsöpörték a Vajdaságot, 37 ezer vajdasági tartományi vezetőt váltottak akkor le, és nyolcezer állami cég vezetőjét is menesztették. Akkor fosztották ki a tartományi nyugdíjalapot, az egészségügyi alapot, ekkor indult el a lejtőn a tartomány. 1989 tavaszán hozták az új szerb alkotmányt, amellyel eltörölték az 1974-es autonómiát, akkor lett három részből egységes Szerbia.

Húsz év alatt egy vajdasági ember egy 40 négyzetméteres lakás árát veszítette el, és a következő tíz év alatt - tehát 2000-ig - a Vajdaság vesztesége 27 milliárd dollár.
Slobodan Milosevic „forradalma” arra irányult, hogy amennyire csak lehet, kiszívja tartományból a gazdasági lehetőségeket, az energiát.

Annyi pénz tűnt el, hogy abból háromezer iskolát vagy ötszáz egészségügyi intézetet lehetett volna építeni. De a Milosevic 2001-ben bekövetkezett bukása sem jelentett igazi változást a vajdasági magyaroknak. Akkor sokan úgy vélték, hogy a tartomány visszakaphatja az autonómiát, de az önállóságból nem lett semmi, sőt, a fosztogatás is folytatódott.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 80 | Hozzáadta: sash

ingyen linkekÉrdekes Weblap Szavazás

Retro Party képekOnline TV adásOnline rádió adásÁrfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások