Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.119.111.9 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 4 » VMSZ: Tadić szerb elnök aláírta a restitúciós törvényt
10:07 PM
VMSZ: Tadić szerb elnök aláírta a restitúciós törvényt
Boris Tadić szerb elnök aláírta a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvényt - tudatta hétfőn este a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) sajtóközleményben.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége sajnálattal vette tudomásul, hogy Boris Tadić köztársasági elnök aláírta a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvényt - olvasható a közleményben.
A jogszabály október 6-án lépne hatályba.
"Meggyőződésünk, hogy az egyéni felelősség elvét semmibe vevő törvény több ponton sérti az alkotmányt, továbbá összeegyeztethetetlen az Európai Unió alapértékeivel" - hangsúlyozta a VMSZ.
A VMSZ elnöksége megbízta a párt parlamenti képviselőit, hogy kezdeményezzék az alkotmánybíróságnál a kollektív bűnösség elvét megerősítő jogszabály alkotmányossági felülvizsgálatát és hatályon kívül helyezését - áll a közleményben, amelyet Pásztor István, a vajdasági szervezet elnöke jegyez.
A VMSZ elnöke szeptember 27-én levélben fordult Tadić elnökhöz arra kérve az államfőt, hogy tagadja meg a restitúciós törvény kihirdetését, s azt újratárgyalásra küldje vissza a szerb képviselőháznak. A törvény nagyrészt kizárná a vajdasági magyarságot a második világháború után kisajátított vagyon visszajuttatásából, illetve a kárpótlásból.

(forrás:VajdaságMa)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 223 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások