Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.221.112.220 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 26 » Új medence, kisebb színház
10:00 PM
Új medence, kisebb színház

Rendkívüli ülésen dönt a városi képviselő-testület a Sétaerdei medencekomplexum sorsáról, illetve a Népszínház épületének építési munkálatairól csütörtökön.
A képviselő-testület várhatóan arról határoz majd, hogy a Sétaerdei fedett medencekomplexum munkálatait pénz hiányában leállítják, és az erre az évre elkülönített pénzből a Harcosok sorakozója lakótelepen építenek medencekomplexumot.

A képviselő-testület elé benyújtott dokumentum szerint a város megközelítőleg 500 millió dinárt irányzott elő a Sétaerdei medence építési munkálataira, holott ennek kétszeresére lenne szükség, hogy a munkálatokat teljesen be tudják fejezni. A Városépítési Igazgatóság feladata lesz, hogy a meglévő konstrukciót megvédje az időjárási viszonyok hatásától és más káros hatásoktól. Ugyanakkor a pénzt a Harcosok sorakozója lakótelepen egy legfeljebb 4000 négyzetméter területű építmény kiépítésére csoportosítja át, ahol egy 33,33 méter x 25 méter méretű és egy kisebb medence épül majd, valamint olyan tartalmakkal töltik meg az épületet, ami a medencék működéséhez kapcsolódik. Az épület működtetéséhez alternatív energiaforrásokat is alkalmaznak majd.


A képviselő-testület várhatóan leállítja majd a Népszínház épületeinek munkálatait is, hogy egy új tervdokumentációt dolgozzanak ki, amely szerint csökken majd a Korzó, illetve a Szabadság tér felőli homlokzat magassága, vagyis lebontják a meglévő vasbetont. Ezzel párhuzamosan változik az épület tartalma is, amelynek köszönhetően a képviselő-testülethez benyújtott dokumentum szerint az épületet ésszerűbben lehet majd kihasználni. Az új dokumentumnak is figyelembe kell vennie majd a Népszínház védett részére vonatkozó előírásokat.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 251 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások