Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.116.40.177 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 25 » Simovićnak és Kalinićnak fejenként harminc év börtönbüntetés
8:58 AM
Simovićnak és Kalinićnak fejenként harminc év börtönbüntetés

A Zoran Đinđić szerb kormányfő elleni merénylet elkövetésében való bűnrészességért Miloš Simovićot és Sretko Kalinićet hétfőn 30-30 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Döntésével a különleges bíróság bírói tanácsa megerősítette korábbi ítéletét, amelyet az érintettek távollétében mondott ki.

A bíróság megállapította, hogy Simović és Kalinić részt vettek a miniszterelnök meggyilkolásában, Simović úgy, hogy követte a kormányfőt, és annak mozgásáról tájékoztatta a zimonyi klán bűnszervezet vezetőit, míg Kalinić autóval körözött a kormány épületénél, amelynek udvarában Đinđićet lelőtték, hogy szükség esetén lőfegyverrel támogatást nyújtson a többieknek, illetve lelője a kormányfőt, amennyiben Zvezdan Jovanovićnak ezt nem sikerül megtennie.

Simović a megismételt eljárásban beismerte vétkességét, és azt mondta, hogy bánja tettét. Többször megismételte, hogy tudja, ki rendelte meg a gyilkosságot, de erről nem akart beszélni. Kalinić tagadta, hogy részt vett volna a merényletben.

A 2007-es ítélet alapján távollétükben mindkettejüket harminc év börtönbüntetésre ítélték, de tavaly júniusi letartóztatásukat követően a bíróság engedélyezte az ügy újratárgyalását. Ez a döntés a jogerős ítélet kihirdetéséig hatályban marad, mivel az új ítéletre az érintettek fellebbezhetnek a Fellebbviteli Bíróságnál. Kalinić védőügyvédje tegnap bejelentette, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen.

Simovićot és Kalinićet emellett távollétükben a zimonyi klán elleni perben 40-40 év börtönbüntetésre ítéltek többek között gyilkosság és emberrablás elkövetése miatt, és hamarosan ezeknek a bűncselekmények az újratárgyalására is sor kerül.


Magyar Szó - online - közéleti napilap

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 179 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások