Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.117.196.217 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 20 » Patthelyzet az észak-koszovói úttorlaszoknál
7:31 PM
Patthelyzet az észak-koszovói úttorlaszoknál
A KFOR-egységek egyik vezető tisztje parancsot kapott az útakadályok eltávolítására, de a tiltakozó szerbek a felszólítások ellenére a barikádokon tartózkodnak.

Megtorpantak a nemzetközi békefenntartó erők egységei Észak-Koszovóban, miután csütörtökön a reggeli órákban kísérletet tettek az útakadályok eltávolítására a brnjaki átkelő felé vezető úton, így a térségben továbbra is torlaszok zárják el az utakat Szerbia felé.

Klaus Glaab alezredes, a KFOR-egységek egyik vezető tisztje közölte Slavisa Ristic zubin-potoki községi elnökkel, hogy parancsot kapott az útakadályok eltávolítására, és ragaszkodik a parancs végrehajtásához. A szerbek azonban a felszólítások ellenére a barikádokon tartózkodnak.


Jagnjenica helységnél, a barikád közelében a KFOR katonái szögesdrótakadályt létesítettek, hogy távol tartsák a tiltakozó szerbeket. Zupce helységnél a békefenntartók több tucat páncélozott járműve vesztegel az egyik barikád előtt, mert a menetoszlopot nem engedik továbbhaladni Brnjak felé.

A szerb parlamentben csütörtökön vita támadt az Észak-Koszovóban előállt helyzetről, és az ellenzék azt követelte, hogy hívják össze a parlament rendkívüli ülését, majd miután ez nem történt meg, az ellenzék elhagyta az ülést.

Cedomir Jovanovic, a Liberális Demokrata Párt elnöke felszólította Boris Tadic szerb elnököt, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és közölje: "néhány szélsőséges elem nem tarthatja túszként fogva Szerbia hétmillió polgárát, és az észak-koszovói szerbek hagyják el a barikádokat".

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 220 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások