Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.188.66.13 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 7 » Munkanélküliség Szerbiában: már a férjeket is kölcsönadják
10:27 PM
Munkanélküliség Szerbiában: már a férjeket is kölcsönadják

Soha nem volt akkora a munkanélküliség Szerbiában, mint most. 730 ezren keresnek állást, de a nem hivatalos adatok szerint számuk eléri az egymilliót. A Vajdaságban is - csakúgy, mint az egész országban - 23 százalékos a munkanélküliség – számolt be az m1 Híradója.

Bérbe adom a férjem! Minden munkát elvégez a ház körül! Ha kell sofőr, ha kell költöztet, ha kell masszőr. Ezt a hirdetést ragasztotta ki egy férj Újvidék utcáin. Több éve alkalmi munkából él. Azt állítja, az önreklám telitalálat volt. Sokan keresik.

A gazdasági válság idején 400 ezren maradtak munka nélkül Szerbiában. A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal munkahelyteremtő programokat Ilyen pályázatra jelentkezett az adai önkormányzat és a helyi, úgynevezett szegénységcsökkentő irodával.

Adán a száz munkahely annyi, mint Belgrádban az 5 ezer. De még nagyon sok együttműködésre van szükség, mert az embereknek a szegénység a fő nehézsége és az hogy az embereknek nincs munkája – nyilatkozta Vesna Civric, az iroda vezetője.

A pályázati pénzből 300 új munkahely létesült Adán, pályakezdőknek is kínálnak lehetőséget. 

Az adai vállalkozók minden új alkalmazott után 10 ezer eurós egyszeri támogatást kapnak. A már több éve működő szegénységcsökkentő programnak köszönhető, hogy a városban 11 százalékos a munkanélküliség, feleakkora mint Vajdaságban.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 288 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások