Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 50.19.34.255 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 7 » Lemondott az RTV elnöke - az Magyar Nemzeti Tanács meglepődött
7:12 PM
Lemondott az RTV elnöke - az Magyar Nemzeti Tanács meglepődött
Boris Labudovic azzal indokolja lemondását, hogy nem tud egyetérteni a Vajdasági Rádió és Televízió alapszabályzatának módosításával.

A vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) közleményben reagált arra a hírre, hogy lemondott tisztségéről a Vajdasági Rádió és Televízió (VRTV) igazgatóbizottságának elnöke.

Az MNT meglepetéssel értesült Boris Labudovic lemondásáról. Ugyanakkor felháborítónak tartja azt, amit a vajdasági RTV vezetője, lemondásának okául felhoz. Labudovic ugyanis - az MNT által kiadott közlemény szerint - azzal indokolja lemondását, hogy "nem tud egyetérteni a vajdasági RTV alapszabályzatának módosításával, ami a jövőben lehetővé tenné, hogy a kisebbségi nemzeti tanácsok jelölteket javasolhassanak a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztató szerkesztőségek élére".

Labudovic ezzel azt sugallja, hogy a nemzeti tanácsok hatásköre úgymond veszélyezteti a vajdasági RTV függetlenségét és önállóságát.

Az MNT szerint Labudovic lemondása és az általa megfogalmazott hivatkozási alap "annak a jól ismert hagyományos szerbiai színjátéknak a része, amelyben a nemzetiségi jogok addig nem zavarnak senkit, amíg azokat nem kell végrehajtani, ám amint élni kívánnak vele, akkor már fordul a kocka".

Az MNT közleménye emlékeztet a közel két éve hatályos törvényre, amely felruházza a véleménynyilvánítás jogával a nemzeti tanácsokat, ha olyan médiumok vezető tisztségviselőinek a kinevezéséről van szó, amelyek nemzetiségi nyelveken sugároznak. Továbbá a nemzeti tanácsok határozzák meg a felelős szerkesztők megválasztásával kapcsolatos kritériumokat, és jelöltet állíthatnak a kisebbségi műsorok felelős szerkesztőinek a posztjára.

Az MNT annak a reményének ad hangot, hogy az igazgatóbizottság új elnöke a vajdasági RTV alapszabályzatával és a nemzeti tanácsokról szóló törvénnyel összhangban fogja végezni munkáját.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 66 | Hozzáadta: sash

ingyen linkekÉrdekes Weblap Szavazás

Retro Party képekOnline TV adásOnline rádió adásÁrfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások