Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.118.12.222 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 12 » Kollektív bűnösség: rossz fényt vet az Európai Bizottságra is
6:09 PM
Kollektív bűnösség: rossz fényt vet az Európai Bizottságra is
Gál Kinga és Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselők szerint az Európai Bizottság Szerbiáról szóló, szerdán kiadott, éves jelentésében nem vesz tudomást az elmúlt hetekben történt fejleményekről. A néppárti politikusok ezért felszólítják az intézményt, hogy határozottan lépjen fel a szerbiai restitúciós törvény módosítása érdekében.

A szeptemberben elfogadott vagyon-visszaszolgáltatási törvény önmagában kiemelt fontosságú törvénye Szerbiának – áll Gál Kinga és Schöpflin György szerdai sajtóközleményében. A jogszabály azonban olyan rendelkezést tartalmaz, mely nyíltan szembemegy a közös európai értékekkel, hiszen jogi formában szentesíti a kollektív bűnösség elvét. Ez a tény a jelentés összeállításakor azonban láthatóan elkerülte a bizottság figyelmét – olvasható a közleményben.

„Európa elutasítja a kollektív bűnösség elvét, az igazságszolgáltatás csakis az egyéni felelősség elve alapján ítélkezhet. Ha ezen elvekkel ellentétes jogszabály születhet a bizottság asszisztálása mellett egy tagjelölti státusra váró országban, az nemcsak a szerb kormányra vet rossz fényt, és nehezíti meg a tagjelölti státus megszerzését, hanem a bizottság hozzáértését és munkáját is megkérdőjelezi. Ezért határozottan felszólítjuk az Európai Bizottságot, mint az európai értékek őrét, hogy sürgősen tegyen meg minden lépést, hogy a törvény kifogásolt cikkelye a decemberi tanácsi döntés előtt módosításra kerüljön” – zárul a közlemény.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 239 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások