Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.119.199 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 5 » Erős robbanás rázta meg Kosovska Mitrovicát
3:39 PM
Erős robbanás rázta meg Kosovska Mitrovicát
Robbanás rázta meg szerdára virradóra Kosovska Mitrovica északi, többségében szerbek lakta városrészét. A csak anyagi kárt okozó cselekményt feltehetően az Európai Unió koszovói missziójának szóló figyelmeztetésül szánták.

A koszovói rendőrség közleménye szerint a robbanószerkezet nem sokkal éjfél után lépett működésbe egy, a rendőrállomás mögött található lakóépület parkolójában. A robbanás következtében megrongálódott egy gépkocsi, amelynek tulajdonosa tolmácsként dolgozik az EU koszovói igazságügyi és rendőrségi missziójánál (EULEX).

A szinte kizárólag szerbek által lakott Észak-Koszovóban a helyzet július végén éleződött ki, amikor a pristinai kormány különleges rendőri egységei megkísérelték ellenőrzésük alá vonni a Jarinje és Brnjak átkelőket. A szerbek azóta többször is tiltakozó megmozdulásokat tartottak, a közelmúltban pedig súlyos fegyveres incidens is történt Jarinjénél.

Belgrád és az észak-koszovói szerbek azzal vádolják az átkelőket ellenőrző nemzetközi békeerőket és az EU koszovói igazságügyi és rendőrségi misszióját, hogy az ügyben nem semleges félként lépnek fel, hanem Pristina pártját fogják.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 272 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások