Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.135.246.193 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 17 » Az Unióhoz vezető út: még néhány lépés és 8 év
9:04 AM
Az Unióhoz vezető út: még néhány lépés és 8 év
Amennyiben a tagjelölti státus megszerzése és a tárgyalások megkezdési időpontjának kitűzése decemberben sikerül, Szerbiának legalább 7-8 évre lesz szüksége ahhoz, hogy megkapja a belépőt az EU-ba.


Az Unióhoz vezető út: még néhány lépés és 8 év


Az európai tisztségviselők és a hazai politkusok is leginkább a 2020-as évvel kalkulálnak, ez tűnik a legreálisabbnak, hogy Szerbia is a "nagy európai család” tagjává váljon.
Ezen az úton azonban Szerbiának még jó néhány lépést meg kell tennie. Amennyiben sikeresen veszi a decemberi akadályt, a szerbiai kormány alelnöke és EU integrációs ügyekkel megbízott felelőse, Božidar Đelić szerint még igen sok munka és még több kihívás vár az országra.
Hasonlóképpen vélekedik Štefan Füle, az EU bővítési biztosa is, aki meg van győződve arról, hogy amennyiben Szerbia ellép a holtpontról Koszovóval kapcsolatban, akkor jövőre megkezdődhetnek a tárgyalások.

Az EU tagállamoknak december 9-én kell nyilatkozniuk, elfogadják-e az Európai Bizottság pozitív véleményezését. Eddig az európai vezetők még egyetlen pozitív véleményt sem vetettek el, s egyedül Görögország esetében mondtak "igent” a negatív értékelések ellenére is.

(VajdasagMa/Večernje novosti)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 200 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások