Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.223.21.5 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 21 » A szabadkai medencekomplexum helyén sportközpont lesz, egyszer
9:56 PM
A szabadkai medencekomplexum helyén sportközpont lesz, egyszer
Új medence épül a Prozivka lakótelepen Szabadkán, mégpedig abból a pénzből, amit a Sétaerdei medencekomplexum befedésére szántak. A Népszínház építését is felülvizsgálták, és úgy határoztak, kezdeményezni fogják a tervek átdolgozását, mert az épület építésének folytatását az anyagi lehetőségekhez és Szabadka szükségletihez kell igazítani.

Az ötlet a Demokrata Párt szabadkai szervezetének vezetőségétől származik, ugyanis az önkormányzat által létrehozott munkacsoport alapos elemzés után megállapította, hogy az ilyen megalomán objektumok felépítése meghaladja a város, a tartomány, sőt az állam anyagi lehetőségeit is, és Szabadkának nincs szüksége ekkora építményekre.

A 12 ezer négyzetméteres medencekomplexum a második legnagyobb, amit jelenleg Európában építenek, és ettől csak a londoni medencekomplexum nagyobb, ami az olimpiára készül. A Demokrata Párt döntése alapján azonban a szabadkai komplexum nem is fog elkészülni, inkább építenek helyette máshol másikat.

Modest Dulić, a párt szabadkai szervezetének elnöke pénteken tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, a szerb kormány jóváhagyta a kezdeményezésüket, és azzal, hogy a medencekomplexum befedésére szánt 535 millió dinárt egy másik fedett medence építésére fordítják, véget vetnek a tizenöt éve tartó agóniának. A Demokrata Párt magára vállalta a felelősséget, és azt ígérik, az új medence hét hónapon belül elkészül, s a szabadkaiak végre megkapják azt, amire már tizenöt éve várnak. A prozivkai négyezer négyzetméteren fekvő komplexumban két medence lesz, lelátóval, és minden szükséges kísérő objektummal.

A sétaerdei medencekomplexum építését leállítjuk, mert a befejezéséhez még legalább 5 millió euróra lenne szükség, az objektum fenntartási költségei pedig éves szinten legalább egymillió eurót tennének ki. Döntenünk kellett, hogy a rendelkezésre álló pénzt beleöljük-e a félig kész objektumba, azzal, hogy jövőre az még mindig nem lesz használható, vagy ezért a pénzért pár hónap alatt építsünk egy új, modern, gazdaságos fedett medencét. Nehéz, de bátor döntést hoztunk, a medencekomplexum eddig elkészült részeinek megóvására és konzerválására pedig kidolgozunk egy projektumot, és amint rendelkezésünkre áll a szükséges pénz, egy városi sportobjektumot hozunk ott létre. Ezúton kérjük a VMSZ vezetőségét, hogy támogassa ezt a határozatot, és nézzen szembe a hibáikból és tévedéseikből eredő felelősséggel, melyeket abban az időben követtek el, amikor hatalmon voltak – mondta Dulić.

A sétaerdei medencekomplexum megépítése nagyjából 12 millió euróba került volna, melyre eddig kétmillió eurót költöttek el. Tizenöt év után a munkálatok most jutottak abba a fázisba, hogy befedték volna a komplexumot, majd a klimatizációhoz és az uszodatechnikához szükséges felszerelést kellett volna megvásárolni és beépíteni. A tervek szerint jövőre elkészült volna az objektum, de a nehéz gazdasági helyzet miatt valószínűleg nem tudták volna folyósítani a szükséges másik 500 millió dinárt, magyarázta a párt szabadkai elnöke.

A színház épületével kapcsolatban elhangzott, hogy a meglévő projektumot át kell dolgozni, hogy reális, anyagilag elérhető és a szükségleteknek megfelelő objektum épüljön fel. A színházat megfelelő méretűre kell szabni, az épület új külalakját meg kell őrizni, aminek hozzá kell járulnia a városközpont építészetének kulturális-történelmi örökségéhez, valamint több kereskedelmi tartalommal kell azt megölteni, melyből az épület fenntartásához elegendő bevételt tud a város megvalósítani. Ahogyan a medencekomplexum építésének felülvizsgálását és az anyagi eszközök átirányítását kezdeményezték, a színházzal kapcsolatban is kérvényezni fogják, hogy a terveket változtassák meg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

És ez volt egy évnek ezelőtt (sudirekcija.rs) :

Link : http://www.sudirekcija.rs/news.php?news_id=76

Bazen će biti završen

Završetak izgradnje kompleksa zatvorenih bazena u sportsko-rekreativnom centru "Dudova šuma" prvi je projekat u okviru plana pomoći razvoju građevinske industrije, rečeno je danas prilikom potpisivanja ugovora o nastavku i okončanju radova.

Ugovor su potpisali ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, pomoćnica generalnog direktora republičkog Fonda za razvoj Goranka Popović i direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović. Fond za razvoj obezbedio je 590 miliona dinara. Potpisivanju su prisustvovali ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić, ministar za prostorno planiranje i životnu sredinu Oliver Dulić i gradonačelnik Saša Vučinić. Izgradnja bazena biće okončana krajem 2012. godine.


01.09.2010


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 312 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások