Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.135.200.211 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Október » 27 » A cél, húsz százalék alá szorítani a munkanélküliek számát
11:01 AM
A cél, húsz százalék alá szorítani a munkanélküliek számát
Az év végére számítások szerint 19 százalék körülire csökken a munkanélküliek száma Szerbiában, majd az azt követő hónapokban további két-három százalékos csökkenés várható és Belgrád azzal számol, hogy 2015 áprilisában 15-16 százalékos lesz a munkanélküliek aránya.

Ez derül ki abból a munkaerő-piaci felmérésből, amelyet uniós szakemberekkel együttműködve az Országos Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) végzett el és eredményeit szerdán ismertették Belgrádban.
Hivatalos adatok szerint a közel 7,4 millió lakosú Szerbiában jelenleg körülbelül 750 ezer ember van kenyérkereseti lehetőség nélkül, de a nem hivatalos adatok ennél rosszabbak és egy millióra teszik a munkanélküliek számát az országban.

A munkaerő-piaci felmérések szerint - amelynek keretében 5.500 szerbiai munkaadó véleményét kérték ki arról, hogy az elkövetkező hónapokban előreláthatólag hány új embert tud munkába állítani - a legtöbb új munkahelyre a 10 és 49 közötti főt foglalkoztató kis- és közepes vállalatoknál van remény.

A gazdasági ágazatokat illetően a legnagyobb számban a feldolgozó- és építőiparban lehet számítani új munkahelyek megnyitására. A szabad munkaerő jelentős felvételével kecsegtetnek a szövetkezeti szektorban és a vegyes tulajdonban levő vállalatok is. (VajdaságMa, MTI, Tanjug)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások