Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.15.219.217 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 30
Ma Belgrádban megalakul a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete. Arról, hogy honnan jött az ötlet, mit jelent ez a párt további tevékenységét illetően, valamint a többi kapcsolódó részletről Pásztor István, a VMSZ elnöke nyilatkozott a Magyar Szónak.

Meglepetésként ért bennünket a hír, hogy a VMSZ helyi szervezetet alapít Belgrádban. Honnan származik az ötlet, mi lesz ennek a lépésnek a hozadéka?

Ez elsősorban nem a mi ötletünk volt. Már hónapokkal ezelőtt kialakult egy csoport Belgrádban, amely kifejezte a VMSZ-hez való csatlakozási szándékát. Ezeknek az embereknek a túlnyomó hányada nem magyar nemzetiségű. Ha jól tudom, akkor tizenhét taggal alakul meg a belgrádi szervezet, közülük ketten vallják magukat magyarnak. Teljesen normális, hogy ennek a szándéknak teret adunk.

... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 294 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-30

Németh Ernő: Egy javaslat szerint a jövő évtől előfordulhat, hogy az önkormányzatok nem támogatják a médiumokat

Negyvenhárom éves fennállását ünnepli a Szabadkai Rádió. Az a rádió, amely a hallgatottsági adatok szerint a legnépszerűbb, s nem utolsósorban egyik a két közszolgálati rádióadó közül Vajdaságban. A magyar szerkesztőség megbízott fő- és felelős szerkesztője, Németh Ernő az ünnep kapcsán adott interjújában kiemelte, jó lenne, ha végre elmúlna a bizonytalanság, ha tisztázódna, hol a helye és mi a szerepe a Szabadkai Rádiónak. Kiemelte azt is, nem hivatalos információik szerint a jövő évtől az önkormányzatok nem támogathatják közvetlenül a tájékoztatási eszközöket, aminek végzetes következményei lehetnek a Szabadkai Rádió esetében.

Milyen helyzetb ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 336 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-30

Újabb tárgyalási fordulót kezdett szerdán Brüsszelben Szerbia és Koszovó, bő egy héttel az előtt, hogy az uniós országok csúcstalálkozóján döntenének arról, megkaphatja-e Szerbia az EU-tagjelölti jogállást.

Az EU legfőbb javaslattevő-végrehajtó intézménye októberben azt indítványozta, hogy adják meg a szerbeknek a tagjelölti státust, de Belgrádnak erőfeszítéseket kell tennie Koszovóhoz fűződő viszonyának normalizálása érdekében. Ahhoz, hogy az unió meg is kezdje a szerbekkel a tényleges csatlakozási tárgyalásokat, az Európai Bizottság szerint lényeges haladást kellene elérni a szerb-koszovói kapcsolatokban.

A bizottsági javaslatról az EU-országok állam-, illetve kormányfői a december 9-i brüsszeli találkozón foglalnak majd állást a tervek szerint, és válaszuk nagyban függ attól, mire jut egymással a két főtárgyaló, a szerb Borko Stefanovic és a koszo ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 227 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-30

A Városi Tanács mai ülésén hagyták jóvá az árkorrekcióra vonatkozó kérelmet. A módosítás legfontosabb eleme az, hogy a pótdíj, amit a polgárok eddig inkább csak büntetésnek hívtak, ezen túl nem pótdíj lesz, hanem napidíj, továbbá nem 1000, hanem csak 599 dinárba kerül majd. Tehát, aki bármely parkolási zónában nem fizeti ki az egy, vagy két órára szóló parkolási díjat és visszaérkezéskor egy befizetési csekket talál a szélvédőjén, az a következő 24 órában bármelyik zónában parkolhat 599 dinárért.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 300 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-30

Zökkenőmentesen folyik az egyszerűsített honosítási eljárás, mondta ma Szabadkán doktor Rétvári Bence, a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkára, aki kora délután részt vett a Főkonzulátuson az ünnepélyes állampolgársági eskütételen. Eddig 170 ezren adták be a kérelmet, s a gördülékeny ügyintézés egyféle vizsgája volt a Magyar Közigazgatásnak. Korábban sok probléma előfordult, de mára már sikerült ezeket kiküszöbölni. Rétvári Bence arra is felhívta az új magyar állampolgárok figyelmét, hogy szükség esetén – a szerb mellett – a magyar kormány is képviselheti az érdekeiket a világ bármely országában.                          &n ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 463 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-30

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások