Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.14.70.203 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 29
A szerb elnök azzal a felhívással fordult az észak-koszovói szerbek politikai vezetőihez, hogy a helyi lakosság távolítsa el az általa emelt úttorlaszokat.
"A barikádok nem szolgálják a szerb nemzeti érdekek koszovói védelmét, sőt veszélyeztetik azokat" - fogalmazott a szerb államfő azokról a torlaszokról beszélve, amelyeket a helyiek újra és újra emelnek, tiltakozásul a határ koszovói albán hatóságok általi ellenőrzésének terve ellen.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Leállt az ezer tonnát meghaladó összsúlyú hajók közlekedése a Duna egyes szerbiai szakaszain az alacsony vízállás miatt - jelentette az AFP francia hírügynökség.

A magyar határ és Apatin városa között szünetel a nagyobb méretű hajók dunai közlekedése. A magyar határ mentén fekvő Bezdan település közelében 56 centiméterrel, Apatinnál 16 centiméterrel van a normál vízállás alatt a Duna vízszintje a rendkívüli szárazság miatt.
Mintegy száz uszály várakozik ezen a szakaszon.

A közlekedés újraindításához a vízállásnak legalább 50 centiméterrel kellene emelkednie, azonban az időjárás-előrejelzés továbbra sem jelez jelentősebb csapadékmennyiséget.

Az AFP által idézett szerb hírügynökségi forrás szerint a Duna egészén leállhat a teherhajózás, ha tovább folytatódik a jelenlegi kedvezőtlen időjárás.

A Magyar Hajózási ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 266 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Jó úton halad a rehabilitáció ügye – jelentette ki Varga László, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselője. - A Szerbiai Képviselőház tegnap megvitatta a rehabilitációs törvényjavaslatra benyújtott módosítási indítványokat. A parlamenti politikai pártok összesen 60 módosítási indítványt nyújtottak be, a szerb kormány ebből hármat fogadott el. A három módosítási indítvány egyike sem befolyásolja érdemben a törvényjavaslatot, az továbbra is megőrizte azon formáját, amely kedvező a vajdasági magyarságra nézve – írja a mai Magyar Szó. (Beta)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 218 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

A szabadkai fiatalok nem elég tájékozottak a HIV-vírus terjedésével kapcsolatban. Egyebek mellett ez derült ki a Szabadka főterén megtartott figyelemfelkeltő és oktató megmozduláson, amelyet a december elsejei AIDS-ellenes küzdelem világnapja kapcsán szerveztek. A helyszínen  ingyenes HIV-tesztelést is végeztek. Körülbelül harminc fiatal vizsgáltatta ki magát.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 277 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Az egész régió fejlődése szempontjából fontos a Szeged-Röszke-Horgos-Szabadka-Csikéria-Bácsalmás-Baja vasútvonal újjáélesztése - jelentette ki Pásztor István, a Vajdaság Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, gazdasági titkár kedden Szegeden.
Nem lehet egységes fejlesztési régióról beszélni, ha nincs meg a megfelelő közlekedési infrastruktúra - mondta a politikus a vasútvonal rekonstrukciójával kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányt bemutató konferencián.
Elfogadhatatlannak mondta, hogy az eurorégión négy európai közlekedési korridor halad át, ám ezek között nincs keresztirányú kapcsolat. A Budapest és Belgrád közötti 400 kilométer széles sávban jelenleg nincs kelet-nyugati irányú vasúti összeköttetés.
A valamikor létező vasútvonal feltámasztása a Szeged és Temesvár közötti vasúti kapcsolat helyreállításával együtt font ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Božidar Đelić, Szerbia kormányának alelnöke tegnap Brüsszelben úgy értékelte, Szerbiának jó kilátásai vannak arra, hogy december 9-én, az EU csúcsértekezletén megkapja az EU tagjelölti státusát. Ennek feltétele, hogy a Belgrád-Pristina párbeszédben létrejöjjön a megállapodás Pristina regionális képviseletéről, valamint hogy Koszovó északi részén megszűnjön a feszültség. Božidar Đelić közölte, hogy ez egyúttal annak a megbeszélésének a határozata is, amelyet az EU-tagállamok nagyköveteivel folytatott, akik nagy számban támogatták Szerbia EU-tagságra vonatkozó kérelmét. Đelić rámutatott, hogy „a tegnap éjjel a Koszovó északi részén történt események is azt bizonyítják, hogy a brnjaki és jarinjei vámkirendeltségek kérdésének megoldása rendkívül fontos a feszültség ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 232 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-29

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások