Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.144.154.208 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 17
Rigorózus büntetések várnak a kommunális rend ellen vétőkre Szabadkán. A Városi Képviselő-testület csütörtöki döntése értelmében akár egymillió dináros pénzbüntetés is kiróható a cégekre, amelyek a szabályzat ellen vétenek. Ezt a határozatot egyhangúlag hozta meg a VKT. Több napirenddel kapcsolatban azonban éles vita jellemezte az ülést.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 254 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Nagy vitát keltett a Szabadegyetem melletti betonváz lebontására vonatkozó napirendi javaslat a városközpont rendezési tervének módosítása során. A városközpontot évtizedet óta csúfító szerkezet eltávolítását senki sem ellenzi, viszont az ellenzék szeretné tudni, hogy a bontás után kié lesz a terület, mi épül oda, ki fog építkezni és milyen pénzből.
Saša Vučinić polgármester elmondta, hogy a városvezetésnek az a célja, hogy a betonváz eltűnjön a központból, s olyan megoldást keressenek, amely nem terheli meg a költségvetést. Az elmúlt pár évben a költségvetésben is szerepeltek eszközök, amelyeket a bontásra szántak, már Kasza József polgármesteri hivatala idején is, de a munkálatokra végül is sosem került sor. A javaslatot végül is szavazattöbbséggel fogadták el.

... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 194 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Budapesten ma megalakult a Magyar Diaszpóra Tanács, amely az alapító okirat szerint a világon szétszórtságban élő magyarság szervezeteinek közös fóruma, és amely a diaszpórában élők sajátos igényeit és érdekeit tartja szem előtt, valamint megteremti a diaszpóra magyarságának önálló képviseletét. A felek üdvözlik a Nemzeti Regiszter létrehozását, amellyel a kormány meg kíván szólítani minden magyart, éljen bárhol a világon. Rögzítették azt is, hogy tudomásul veszik azt a sajnálatos, de elkerülhetetlen jelenséget, hogy a diaszpórában élő másod–, illetve többedgenerációs leszármazottak közül vannak, akik már nem beszélik a magyar nyelvet. Egyetértenek abban, hogy a magyar nemzet nem mondhat le róluk sem.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 295 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Az aláírók szerint a kárpótlási törvény egyes rendelkezései ellentmondanak egymásnak, és a vajdasági magyarságra nézve hátrányosak.

Több vajdasági magyar civil szervezet és párt elutasítja a szerbiai rehabilitációs törvényt - olvasható abban a közleményben, amelyet Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke juttatott el az MTI-hez.

A közlemény aláírói szerint a Magyarország részéről is bírált, a délvidéki magyarság számára hátrányos - és mint fogalmaznak: a kollektív bűnösség elvét sugalló - vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási (restitúciós) törvény, továbbá a rehabilitációs törvényjavaslat egyes rendelkezései egymással ellentétesek.

Ezenkívül a kárpótlási törvény egyes rendelkezései ellentmondanak egymásnak, és a vajdasági magyarságra nézve hátrányos megoldásokat tar ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 237 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Két év alatt kétszer több olyan gyilkosság történt, amit kiskorúak követtek el. A legtöbb esetben, olyan családokból valók, ahol mindennapos az erőszak és az alkoholizmus.

Szerbiában egyre több fiatal emel kezet másokra. Két év alatt kétszer több olyan gyilkosság történt, amit kiskorúak követtek el. A legtöbb esetben, olyan családokból valók, ahol mindennapos az erőszak és az alkoholizmus. Szakemberek az állítják a fiatal gyilkosok - korukat leszámítva - semmiben sem különbőznek a felnőtt elkövetőktől.

A legkirívóbb és legtöbb esetet Közép-Szerbiában regisztrálták. A fiatalok között vita tört ki és az egyik addig verte a másikat, míg bele nem halt. Országos szinten 2009-hez képest a kétszeresére nőtt a kiskorú gyilkosok száma.

„Nemcsak a legsúlyosabb bűncselekmény, a gyilkosság esetében, hanem a gyilkossági kísérlet, a súlyo ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 220 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Az oromhegyesi polgármester szerint törvénytelen akcióról van szó.

Riadalmat keltett a szerbiai fiatalság, így a magyar lakosság körében is, hogy katonai behívókat kézbesítenek az országban, holott az év elején megszűnt a sorkatonaság.
A behívókat nem kell átvenni, ugyanis a hadsereg törvénytelen lépéséről van szó - mondta a Kossuth Rádiónak Balla Lajos oromhegyesi polgármester, aki Milosevic diktatúrája idején a katonai mozgósítás ellen szervezett úgynevezett Zitzer Szellemi Köztársaság vezetője volt.

A katonaviselt fiataloknak küldött értesítések valójában nem mozgósítási behívók, azt tartalmazzák, hogy naprakésznek kell lenni, illetve ki akarják osztani a hadi beosztásokat, minderre azonban a törvények szerint nincs lehetőség – magyarázta Balla Lajos, hozzátéve: úgy tűnik, a hadsereg nem tartja tiszteletben a jogszabályokat.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 266 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Az amerikai külügyi államtitkár-helyettes szerint az EU-mércékkel és az ENSZ-határozattal is összeegyeztethetetlenek a szerb hatóságok egyes eljárásai.
Az Egyesült Államok támogatja Szerbia uniós törekvéseit, ám teljességgel osztja európai partnerei azon nézetét, hogy Belgrádnak bele kell törődnie a jelenlegi határaiban megállapított, független Koszovó realitásába – közölte Philip H. Gordon, az európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár (külügyi államtitkár-helyettes). A kongresszus külpolitikai albizottságának ülésén felszólalva Gordon bírálta a szerb hatóságokat, mondván, szerinte az EU mércéivel és az ENSZ 1244-es határozatával is összeegyeztethetetlen, hogy Belgrád 1999. óta támogatja és finanszírozza a koszovói párhuzamos struktúrákat. „Szintúgy szembefordul az uniós m&eac ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 205 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-17

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások