Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 44.200.95.157 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 10
Kezdődik a magyar-szerb határ menti jégelhárító rakétarendszer előkészítése, amelynek révén 3-4 év múlva megelőzhetővé válhat a jégesők által okozott károk háromnegyed része Magyarország déli határvidékén - jelentette be csütörtökön a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke.

Bányai Gábor elmondta, hogy a projekt előkészítésére majdnem 100 ezer euró uniós támogatást nyert a szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége, valamint a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

A másfél éves tervezési szakasz után előreláthatólag 2014-2015-re fejeződhet be Magyarországon a jégképződésre hajlamos felhőrétegekbe ezüst-jodidot juttató rakétarendszer legfontosabb egységeinek kiépítése. Ez lehetővé teszi, hogy a Topolya melletti Baj ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 221 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Kelet felől tovább csökken a felhőzet, és nyugaton lassan zsugorodik, majd éjszakára szinte mindenütt feloszlik a köd. Pénteken északkeleten felhőtlen lesz az ég, másutt - egy keletről nyugat felé mozgó alacsonyszintű felhőzet hatására - változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel.

Csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, kezdetben északkeleten néhol még erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 6 és 10 fok között valószínű.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 231 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Döntsék el: kitartunk-e az úttorlaszok mellett, vagy el kell távolítani a barikádokat Észak-Koszovóban - jelentette ki Tomislav Nikolic, a Szerb Haladó Párt vezetője.

A szerb kormány ne reménykedjen abban, hogy támogatni fogjuk a Koszovóról szóló nyilatkozatot, ha világosan nem mondják meg, hogy mi az állam állásfoglalása Koszovó ügyében - mondta Nikolic.

A Vecernje novosti című belgrádi lap szerdai száma szerint Nikolic úgy véli, hogy "egész Szerbiának fel kell sorakoznia egy Koszovóról szóló egységes terv mögött".

Arra a kérdésre, hogy "mi lesz, ha Szerbia december 9-én nem kapja meg a tagjelölti státust" az Európai Uniótól, Nikolic azt válaszolta: "Világosan tudtára kell adni Európának, hogy ha megfosztanak bennünket Koszovótól, akkor a további tárgyalásoktól is megfosztják Belgrádot". Egyébként is - fűzte hozzá Nikolic - "a kormány sok képviselője úgy ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 226 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Tomislav Nikolić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke kijelentette, kormányában kész lenne helyet biztosítani a VMSZ-nek, a belügyminiszteri tárcát adná neki, de jutna miniszteri tárca Ljajićnak, Ugljaninnak, sőt, a Koštunica vezette Szerbiai Demokrata Pártnak (DSS) is.
A SNS vezetője a Večernje novostinak nyilatkozva megismételte, részéről a választások után egészen bizonyos, hogy nem lesz koalíció pártja és a Demokrata Párt (DS) között.
"Meglesz a magam listája. Kész vagyok a rendőrminiszteri posztot a magyaroknak adni. Ljajićnak és Ugljaninnak is azt üzenem, van helyük a kormányunkban. Természetesen, a DSS is partner”, mondta Nikolić.
Arra a kérdésre létrejön-e a választások előtti koalíció a DSS-szel, Nikolić azt válaszolta, hogy "erről nem tárgyaltunk”, de "jó, hogy felhagytunk egymás támadásával”.
"A mi célunk az, hogy a DS ne legyen hatalmon”, szögezte le Nikolić.
... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 285 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

A Ludaspuszta Térségi Társulás a hónap utolsó hétvégéjén, november 26–án és 27–én a hajdújárási Kultúrotthonban újra megrendezi a Helyi Termékek Kiállítását. A szervezők felkérik mindazon termelőket, akik hagyományos eljárással készült, környezetbarát termékeket készítenek és azokat szívesen bemutatnák a kiállítás látogatóinak, hogy mielőbb jelentkezzenek az egyesület hajdújárási irodájában a Szarajevó utca 19. sz. alatt, vagy a 064 069 25 70– es telefonszámon, munkanapokon 8 és 15 óra között. A kiállítással egybekötött vásáron való részvétel ingyenes. A rendezvény létrejöttét a Tartományi Gazdasági Titkárság, a Bethlen Gábor Alap, Szabadka Város és a Hajdújárási Helyi Közösség támogatja.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 1413 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

A belgrádi székhelyű Agroposlovi a csődeljárás alatt lévő ipari egységeket használja a szerződés szerint, amíg a szabadkai Malomipari és Kenyérgyár helyzete nem rendeződik. Az Agroposlovi szakemberei elmondták, hogy jó minőségű alapanyagból kiváló minőségű terméket fognak előállítani, amelyet a hazai– és külföldi piacon értékesítenek a jövőben, arra buzdítják a háziasszonyokat, hogy továbbra is bátran vásárolják a szabadkai lisztterméket, Saša Vučinić polgármester, aki ma munkatársaival megtekintette a gyártási folyamatot, elmondta, hogy a jövőben is megmarad a mindenki számára ismerősen csengő Fidelinka név, és a termék emblémája is a szabadkai áru nevét öregbíti a jövőben.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 195 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Csupán a Kéményseprő Kommunális Közvállalat szolgáltatásának áremelési kérelmét vetették el a tanács tagjai. A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szolgáltatásainak áremelését viszont jóváhagyták, tehát, ha a Városi Képviselő Testület is megszavazza, akkor a közvállalat november 15–étől már az új árakkal dolgozik. Mindkét közvállalat az infláció mértékével megfelelő, tehát 4–től 5,8 százalékig terjedő áremelési kérelmet igényelt, ám a polgármester magyarázata szerint indokolatlanul nem kell díjszabásemelést eszközölni, még akkor sem, ha a közvállalatok működési tervében szereplő törvényes előírások lehetővé teszik a szolgáltatások árának az infláció mértékével azonos emelését. A Szabadkai Piacok áremelési kérelmét azé ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 160 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Életét vesztette egy koszovói szerb férfi, két másik pedig megsebesült, miután szerbek és albánok összetűzését követően lövöldözés tört ki az etnikailag megosztott Kosovska Mitrovica városában - közölte a rendőrség.

Az összecsapás és a lövöldözés szerdán tört ki, a három szerb sebesült egyike csütörtökre virradóra a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe.

A koszovói szerb kisebbség többsége a balkáni ország északi, Szerbiával határos részén él. A térségben az elmúlt időben kiéleződött a feszültség, mert a helyi szerbek szeptember óta vehemensen ellenzik az albán többségű pristinai kormány azon erőfeszítéseit, hogy ellenőrzése alá vonjon két, Koszovó és Szerbia közötti határátkelőt.

A koszovói kormány - attól tartva, hogy a szerdai incidens újabb ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 207 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-10

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások