Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.90.167.73 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 22
Jerzi Buzek az Európa-parlament elnöke kijelentette, hogy az EU-nak, decemberi csúcsértekezletén, jelöltstátuszt kellene adnia Szerbiának az EU tagságába. Annak ellenére, hogy a megbeszélések több évig is eltarthatnak, Buzek kiemelte azt a tényt, hogy Szerbia nehéz reformokat hajtott végre. Buzek kijelentésére Aleksandar Stub finn uniós kérdésekkel foglalkozó miniszter elmondta, hogy Finnország támogatja az EU kibővítését mindaddig, amíg az országok teljesítik a mércéket. Van még kérdés, melyet Szerbiának le kell tisztáznia a megbeszélések előtt, ez pedig Koszovó és Metóhia kérdése – mondta Stub.  (glassrbije)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 252 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

Huszonhat üzletet bezáratott a városban az adóhivatal – Az ellenőrzött üzletek felében találtak szabálytalanságot az adóellenőrök

A kereskedelmi, kisipari és vendéglátóipari egységekben egyre többször szegik meg a pénzügyi szabályokat, és az elmúlt időszakban a polgárok részéről is egyre több bejelentés érkezett, hogy az üzletekben a vásárlásról vagy elvégzett szolgáltatásról nem adnak fiskális számlát. A Köztársasági Adóhivatal ezért egy újabb országos akciót indított, és az elmúlt hetekben fokozott ellenőrzést végeztek az üzletekben.

Az adóhivatal rendszeresen, szinte minden hónapban végez ellenőrzéseket, a legutóbbi akciójukat október végén jelentették be. Szabadkán már le is zajlott az adómemóriás pénztárgépeken keresztüli forgalom nyilvántartás ellenőrz&eacut ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 243 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

Ásotthalom - Elfogtak egy szerb embercsempészt és tucatnyi határsértőt a magyar határrendészek Ásotthalomnál - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

Jászai Linda elmondta: a szerbiai férfi gyalogosan kísért át egy 12 fős társaságot hétfő este a magyar-szerb határon Ásotthalom külterületén. A határrendészek járőrözés közben vették észre a sötétben gyalogoló embereket, akik között volt afgán, pakisztáni és nepáli állampolgár is.

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a férfiak nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának az ország területén, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Meghallgatásuk során elmondták, hogy "vezetőjük" 200 euró fejében kísérte őket át őket a határon.

A szerb férfival szemben - aki kihallgatása során bevallotta tetté ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 251 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

A tervezett 70 helyett a nagy érdeklődésre való tekintettel 100 egyetemi hallgató részesül a Magyar Nemzeti Tanács által idén első alkalommal kiírt demonstrátori ösztöndíjban. Az MNT tegnap esti díszülésén a Magyar Tannyelvű Tanítóképző épületében harminc Szabadkán tanuló egyetemi, illetve főiskolai hallgató írta alá a szerződéseket. Dr. Lengyel László, az MNT közigazgatási hivatalának felsőoktatással foglalkozó tanácsosa elmondta, hogy egy új fogalom és tevékenységi kör került bevezetésre. A demonstrátor hallgató amellett, hogy maximálisan teljesít a tanulmányai során, tudásával segíti az elsőéves egyetemista társait is. Dr. Takács Márta, az egyetem dékánja hozzátette: a demonstrátori ösztöndíjnak köszönhetően egy adatbázis létesül azokról a fiatalokról, akikre a később számíthat a vajdasági magyar közösség. Tegnap ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 251 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

A Magyar Nemzeti Tanács összeállította a hivatalos nyelvhasználat középtávú fejlesztési stratégiáját, melynek tervezete az MNT honlapján, a www.mnt.org.rs címen érhető el. A 2012–2017–es időszakra szóló Magyar Hivatalos Nyelvhasználati Stratégiája feladatául tűzi ki, hogy kiegyensúlyozott alapot biztosítson a magyar nyelv használatának a hivatalos kommunikáció során, bátorítsa mind a többségi, mind a kisebbségi nemzet tagjait a magyar nyelvű ügyintézésre, és visszaadja a magyar nyelv rangját a bíróságokon és a hivatalokban. A tervezetre vonatkozó megjegyzéseiket december 5–éig várják az office@mnt.org.rs e–mail címre. A közvita egy szakmai konferenciával zárul december első felében, ezért kérik azokat, akik szakmájában a hivatalos nyelvhasználat kulcsfontosságú helyet tölt be és szívesen részt vennének a tanácskozás ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 258 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

A hírt Milorad Veljović, a rendőrség igazgatója közölte a Beta hírügynökséggel. A művelet a hajnali órákban kezdődött, s a hír közzétételekor még folyamatban volt Szabadka, Loznica, Belgrád, Pancsova, Magyarkanizsa és Mohol területén. A letartóztatott személyek a gyanú szerint ázsiai, leggyakrabban afganisztáni személyeket juttattak be Szerbián keresztül illegálisan Nyugat–Európa országaiba. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a rendőrség bizonyos mennyiségű kábítószert, fegyvert és pénzt is talált.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 223 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

Tömegesen mérgezik a kutyákat Horgoson. – ezzel a megdöbbentő hírrel fordult a syabadkai rádióhoz egy helyi család, akik 9 hónapos hasky–juk fényképét is elküldték szerkesztőségbe. A család két kis– és egy nagykutyáját ölte meg az ismeretlen tettes, aki színes mérgező tablettákkal több tucat ebet mérgezett meg a településen. A rendőrségnek, Magyarkanizsa önkormányzatának és a községi Mancs Állatvédő Egyesületnek is jelentették már az esetet. A család abban bízik, hogy mielőbb kézre kerül a mások kedvenceit gyilkoló tettes.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 233 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

A négy kisebb vajdasági magyar párt közleményben arra kéri a tanács tagjait, hogy ne szavazzák meg a dokumentumot, mert az tartalmilag nem elfogadható. A javaslat, a vajdasági magyar sajtó jelenlegi állapotfelmérésén kívül nem rendelkezik olyan megoldásokkal, amelyek a magyar nyelvű írott, illetve elektronikus sajtó helyzetének rendezését, fejlesztését szolgálnák. Indokolatlanul előtérbe helyezi azokat a médiumokat, amelyeket a Vajdasági Magyar Szövetség magas rangú tisztségviselői alapítottak, köztük a jelenlegi MNT elnöke is. Fejlesztésükre további közpénzeket fordítanak, ezzel is növelve egyéni üzleti érdekeltségüket, részesedésüket ezekben a médiákban, fogalmaz a négypárti közlemény. Elfogadhatatlannak tartják ugyanakkor az újságírói "viselkedési kódex ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

A közparkolókról szóló rendelet szerint a kommunális rendőrök is bírságolhatnak.

A városi képviselő-testület a legutóbbi ülésen elfogadta a közparkolók használatáról szóló határozat módosítását, amelyben az egyik legfontosabb változás, hogy megszűnik a pótdíj, és napijegyet vezetnek be. Így a módosítás szerint a parkolóhelyek használatért a szolgáltatást igénybe vevő több módon is fizethet a parkolásért. Előre, parkolójegy kiváltásával, ezt a polgároknak maguknak kell kitölteniük, és az autó szélvédőjére, jól látható helyre helyezni, illetve SMS üzenetben, amikor a parkolózónától függően a megfelelő telefonszámra kell elküldeni a jármű rendszámát.

Üzenetben ezek után is fizethetnek a polgárok óránként, de egyből is kiválthatják az arra a napra szóló jegyet. Újdonságnak számít, az utólagos fizetési lehetőség, a ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 239 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-22

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások