Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.217.144.32 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 03
"Szerbia mindaddig nem lehet az Európai Unió része, amíg az ország a korrupció és a jogsértések mekkája. Ezzel kapcsolatban ne legyenek illúzióink." – hangzott el a SPAS polgári egyesület sajtókonferenciáján. Dr. Kocsis Mihály, a Széchényi István Általános Iskola egykori igazgatója saját példájára hivatkozott az országban zajló számtalan jogsértés kapcsán. A sajtótájékoztatón jelen volt még Dušan Kliska ügyvéd, valamint Goran Đukić, a SPAS polgári egyesület képviselője. Számos példát hoztak fel az országban zajló jogsértésekre, illetve az igazságszolgáltatási intézmények diszkriminatív hozzáállására. Elmondták továbbá, hogy azok a személyek, akik egyéni érdekekkel merészelnek szembeszállni és rámutatnak a különfél ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-03

Novembertől Ludason is beindul a falu- és tanyagondnoki szolgálat – tudtuk meg az Észak-bácskai Homokháti Kistérség Településfejlesztési Egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján. A falugondnoki szolgálatot a faluban magyarországi példára szervezik meg, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott egyik projekt keretében.Ilyen szolgálat Kishegyesen már régebb óta működik, Horgoson pedig két héttel ezelőtt kezdték meg a munkájukat a falugondnokok.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 313 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-03

Szerbia polgárai nem vesznek aktívan részt a saját érdekeiket védelmező tevékenységekben – derül ki a CeSID, azaz a Szabad Választásokért és Demokráciáért Központ, valamint az EBESZ felméréséből.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 261 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-03

Az utóbbi hónapokban gyakran köszöntek vissza ránk a sajtóból a találgatások arra vonatkozólag, hogy mikor írják ki, illetve tartják meg a köztársasági választásokat. Ha hivatalosan még nincs is kampány, a legtöbb politikai párt azonban egyre nagyobb hévvel készül a következő választási megmérettetésre. A Magyar Szó az öt vajdasági magyar párt elnökét, illetve képviselőjét kérdezte arról, hogy megkezdték-e már a felkészülést a választásokra. Pásztor István, Ágoston András, Csonka Áron, Rácz Szabó László és László Gyula arról is nyilatkoztak, hogy mely szinteken, és milyen formában terveznek listát állítani.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 316 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-03

A szerbiai háztartások több mint 40 százaléka fenn van a világhálón

Szerbiában a háztartások 41,2 százaléka tud csatlakozni a világhálóra, a vállalatoknak ugyanakkor 97 százaléka használja az internetet - hangzott el a Belgrádi Gazdasági Kamarában megtartott szakmai tanácskozáson az MTI híradása szerint.
Az eseményről a belgrádi Biznis i Finansije című gazdasági portál számolt be szerdán. A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt egy év alatt szerény mértékben ugyan, de emelkedett az internetet használó háztartások száma, méghozzá 2,2 százalékkal. Összehasonlításként: az Európai Unió országaiban a háztartások átlagosan körülbelül 70 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal.
A szakmai tanácskozáson az is elhangzott, hogy a közigazgatás elektronikus szolgáltatásait egy év alatt körülbelül 680 ezer ember vette igénybe, ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-02

A negyedik helyen áll Szerbia az alkoholfogyasztás terén Európában, és átlag minden hatodik polgár alkoholista, a lakosság öt százaléka pedig súlyosan alkoholfüggő.
A felmérések szerint a szerbiai fiatalok egy része először átlagosan 13 és fél éves korában ismerkedik meg alaposabban az alkoholos állapot érzésével, és a középiskolás diákok közül minden negyedik tanuló 16 éves korától már rendszeresen fogyaszt alkoholt.
A Blic című belgrádi újság beszámolója szerint egy, az alkoholizmusról és az italfogyasztási szokásokról nemrég végzett felmérés adatai arról árulkodnak, hogy Szerbiában növekszik az alkoholisták száma.
Ennek hátterében a szakemberek a frusztrációt, a szégyenérzetet és a bűntudatot, a kisebbrendűségi érzést, a rettegést és a stresszes állapotot v&e ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 242 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-02

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások