Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.141.193.158 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 15 » Vajdasági körúton a köztársasági elnök felesége
10:36 PM
Vajdasági körúton a köztársasági elnök felesége
Schmittné Makray Katalin kétnapos körútján azt mondta: számíthatnak az anyaország támogatására a vajdasági magyarok a megmaradásért való küzdelmükben.

A magyar államfő felesége szerint tiszteletreméltó az a tenni akarás, amellyel a vajdasági magyar közösség küzd a megmaradásért. Schmittné Makray Katalin kétnapos vajdasági körútján azt mondta: ebben a törekvésben számíthatnak az anyaország támogatására.

Makray Katalin külön kérése volt, hogy látogatása során a vajdasági magyarság központi helyei mellett kisebb településekre is ellátogasson. Zombori körútja után a bácskossuthfalvi Napsugár református óvoda legkisebbjeivel ismerkedett meg.


 

A köztársasági elnök felesége Újvidéken folytatta körútját. Azt mondta, azért jött a határon túliak közül elsőként a Vajdaságba, mert úgy érzi, hogy az itteni magyarságnak van a legnagyobb szüksége az összetartozás és a szeretet erejére.

„Érezzék azt, hogy gondolunk rájuk, és törődünk velük, hiszen ők még mindig nincsenek az Európai Unióban. Azt is tudom, hogy milyen nehéz időszakokat élnek meg, milyen szívfájdalmakat nem sikerült megoldani és milyen sebeket nem sikerült begyógyítani” – hangsúlyozta Schmitt Pálné Makray Katalin.

Schmitt Pálné virágot helyezett el a futaki úti temetőben annál a keresztnél, ahol már húsz éve minden évben megemlékeznek az 1944-45-ben kivégzett ártatlan magyar áldozatokról, és ahova méltó emlékművet szeretnének emelni a délvidéki magyarok. Az államfő felesége tavaly vállalt védnökséget az emléktorony építése fölött.

„Azért tartom rendkívül fontosnak, hogyha már első újvidéki útján ide látogat, akkor buzgón fogja szorgalmazni ennek az emléktoronynak a fölépítését” – mondta Matuska Márton publicista.

A tervek szerint Katalin asszony jövőre a kárpátaljai, felvidéki, illetve erdélyi magyar közösségeket is felkeresi.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 284 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások