Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 44.211.24.81 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 27
A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság fél millió dinár segélyt biztosít a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központnak a minapi vandál támadás következményeinek elhárításához. A titkárság közleményében hangsúlyozza, a kulturális identitás bármely szegmensének megsemmisítését a legerélyesebben el kell ítélni és a legszigorúbb büntetéssel kell sújtani.
A központot ismeretlen tettesek az elmúlt hétvégén szó szerint szétverték. Szétverték a zongorát, a csillárokat, a felszerelést... A rendőrség képviselője azt nyilatkozta, intenzíven nyomoznak az ügyben.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

A péntektől vasárnapig tartó bemutatón a helyi méhészek mellett az ország más vidékeiről, valamint Magyarországról, Romániából, Boszniából és Horvátországból is érkeznek vendégek – közölték ma sajtótájékoztatón a szervezők. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára szombaton délelőtt kerül sor. Felvonulnak a mézlovagok, bemutatkozik a szabadkai, valamint a magyarországi és a szlovákiai mézkirálynő. A Városháza előtti park sétányán alkalmi művelődési műsor várja a közönséget, ezután pedig doktor Živka Vlajković élelmezési szakértő tart előadást és válaszol a polgárok kérdéseire. A méznapokon péntektől vasárnapig mézet és számos méhterméket is árusítanak majd.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 180 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Az LDP ennek elfogadásához nem kívánt támogatást nyújtani, mivel az nem számít az európai csatlakozási folyamat szempontjából elengedhetetlenül fontos törvénynek. Mivel a VMSZ képviselői, a vajdasági tulajdon kérdése miatt, ezt a javaslatot sem támogatták, Slavica Đukić–Dejanović képviselőházi elnök kénytelen volt megállapítani: határozatképtelenné vált a parlament, az LDP képviselőinek távozása után ugyanis 122 képviselő maradt a teremben. Ahogyan azt a nap folyamán sejteni lehetett, a vasúti törvényről való szavazást elhalasztották, időpontjáról a későbbiekben értesítik majd a képviselőket
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 203 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Szerbiában több mint hatszázezer dolgozó van aki rendszertelenül és késve kap, vagy egyáltalán nem kap fizetését – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Setyerov Zorán, a Magyar Remény Mozgalom alelnöke. Belgiumban és Horvátországban börtönbe kerül az munkáltató, aki nem fizeti ki a munkavállaló bérét. Az MRM szeretné, ha hazánkban is hasonló jogszabályok védenék a munkavállalókat – mondta Setyerov. A Magyar Remény Mozgalom – amennyiben a soron következő választásokon elnyeri a polgárok bizalmát – szorgalmazni fogja egy, a megkárosított munkavállalók érdekeit képviselő ingyenes jogsegélyszolgálat létrehozását minden önkormányzatban.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 213 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

A Magyar Nemzeti Tanács és Vajdasági Magyar Szövetség együttesen ítélték el az újvidéki Petőfi Sándor művelődési központot ért hétvégi vandál támadást. Eddig példa nélküli, hogy egy magyar intézményt ilyen durva, szervezett és kizárólag a rombolás és megfélemlítés céljával érjen támadás. Közös cselekvésre, összefogásra és együttes fellépésre van szükség ahhoz, hogy elejét vegyük az erőszaknak, hogy megakadályozzuk a nemzetiségi viszonyok megromlását, különös tekintettel az elmúlt napok temerini eseményeire. Együtt érzünk és szolidaritást vállalunk az újvidéki magyarokkal, a Petőfi tagságával és vezetőségével, egyúttal felajánljuk segítségünket a károk enyhítése és szanálása tekintetében. K&eacu ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 177 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Az egyik koszovói átkelőnél a tiltakozók csőbombákat dobtak a katonákra, akik közül négyen megsebesültek, egyikük súlyosan.

Megsebesült a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erő (KFOR) négy katonája kedden, miután szerb tüntetők házilagos készítésű robbanószerkezeteket dobtak rájuk a Szerbia és Koszovó határán fekvő egyik átkelőnél. A békefenntartók és a tiltakozók összecsapásában hat szerb is megsebesült.

A KFOR katonái és az EU koszovói igazságügyi és rendőrségi missziójának (EULEX) tagjai közös akció keretében távolítják el kedd hajnal óta Jarinje észak-koszovói átkelő előtt a helyi szerbek által emelt úttorlaszokat.

A KFOR katonái kedd délelőtt könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel igyekeztek távol tartani és szétoszlatni azt a körülbelül 1500 fősre becsült tömeget, amely Jarinje átkelőnél v ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 250 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások