Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.117.196.217 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 24
Szerbiában összesen 100 milliárd dinárral tartoznak a fogyasztók a Villanygazdaságnak (EPS), ebből a háztartások 52 milliárddal, nyilatkozta ma a Villanygazdaság igazgatóságának igazgatója, Životije Jovanović.
Hangsúlyozta, a régi adósságok tovább nőnek, mert rájuk számolódik a késedelmi kamat is.
Az EPS a továbbiakban nem tolerálja az adósokat, s aki nem fizet rendszeresen, attól megvonják az áramszolgáltatást, de a kisgyerekes, anyagi gondokkal küszködő családok életét nem teszik lehetetlenné, tette hozzá Jovanović.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 234 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-24

Vajdaság északi, vagyis a Magyarország határához közel eső településeken egy ideje már nem számít különlegességnek, ha közel-keleti emberekkel, embercsoportokkal futunk össze. Menekültekről van szó, akik az Európai Unió valamelyik országában szeretnének boldogulást találni és jobb életkörülményeket teremteni maguk, illetve családjuk számára. Lapunk a menekültekkel már több alkalommal beszélgetett, ezúttal pedig egy községi illetékes, Magyarkanizsa nem hivatalos megbízottja nyilatkozott a téma kapcsán.

Csikós László állami szervekkel és rendkívüli helyzetekkel megbízott polgármesteri tanácsnoknak közvetlen feladata nem fűződik a menekültekhez, viszont ő az, aki Magyarkanizsán megpróbálja követni, koordinálni és segíteni a helyzetet.

– Az észak-bánáti rendőrkapitányság a hatáskörébe tartozó területeken 2009-ben 285 ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 335 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-24

Leváltották Mihók Rudolfot, a Pannon RTV igazgatóját, jött a hivatalosan is megerősített hír a hét elején. Alapítványi médiumról lévén szó, nem igazán kellene törődnünk azzal, hogyan döntött néhány VMSZ-es és VMSZ-közeli magánszemély, mik voltak a leváltás okai, illetve mit lát a leváltás hátterében az ex-direktor – írhattuk volna bő egy évvel ezelőtt, ha az eset mondjuk tavaly nyáron történt volna. Csakhogy azóta a Pannónia Alapban, a médium alapítójában társalapítói jogokat szerzett a Magyar Nemzeti Tanács, a vajdasági magyarság kisebbségi önkormányzata. Úgyhogy ettől a pillanattól kezdve nagyon is sok köze van minden vajdasági magyarnak ahhoz, hogy mi történik a Pannonban, ki dönt személyi kérdésekről és milyen alapon.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 285 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-24

Az idén először szerveztek szerb nyelvtanfolyamot 70 magyar egyetemistának az újvidéki bölcsészkaron.
A diákok közül ugyanis sokan tiszta magyar közegből jöttek, és van köztük olyan, aki meg sem tud szólalni szerbül.
Idén először szerveznek szerb nyelvtanfolyamot az újvidéki Bölcsészkaron a magyar egyetemistáknak. A képzést a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Nagy Gergő, temerini diák szerint a nyelvóráknak köszönhető, hogy le tudják küzdeni a bennünk lévő akadályokat n és sokkal fölszabadultabban tudják beszélni a szerb nyelvet.

A hetven jelentkezőt a tudásszintjének megfelelő csoportba osztották. Legtöbben a kezdőbe kerültek. A tanárok szerint azonban az intenzív, napi 4 órás nyelvtanulás hamarosan segít a felzárkózásban

- A nemzetközi mércék által elfogadott A2-es nyelvismereti szint szükséges az egyetemi tananyag zavartalan meg&eacut ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-24

A kormány visszavonta a restitúciós törvényre a minap beterjesztett saját javaslatát, amellyel kiiktatta volna belőle a kollektív bűnösség elvét. A közvagyonról szóló törvénnyel kapcsolatban elfogadta a Liga módosító javaslatait.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-24

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások