Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.117.76.7 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 05
A szerbiai iskolák egyharmadában van csak lehetőség arra, hogy a diákok szülei áttekinthessék a gyermekek osztályzatait a világhálón keresztül – írja a Blic napilap.

 Az Oktatási Minisztériumnak nincsenek pontos adatai arról, hogy pontosan hány szerbiai iskolában vezetnek online–naplót. Ideális esetben ahhoz, hogy a szülő betekintést nyerjen a naplóba, csak regisztrálnia kell, és a jelszóval bárhol, bármikor hozzáférhet a gyermekével kapcsolatos iskolai információkhoz – már ha van rá lehetőség. Az illetékesek azt mondják: azokban az iskolákban, ahol van online–napló, jelentősen javult a tanulók teljesítménye, és kevesebb az igazolatlan órák száma is. Míg a környékbeli országok némelyikében mindez már bevált gyakorlat, kérdéses, hogy Szerbiában ez mikorra valósulhat meg – állítják az illetékesek.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-05

Szerinte a levél a politikai marketing egyik eszköze. Mint Korehecz Tamás fogalmaz, ezek a magyar pártocskák és a holdudvarukban levő magyar szervezetek valójában nem ellene indították ezt a támadást, hanem az MNT és a VMSZ lejáratásának kísérlete. Bosszantó és tisztességtelen a dologban, hogy a nyílt levél hemzseg a ténybeli tévedésektől, valótlanságoktól. Az újvidéki Nikola Tesla iskolának azt ígérte, amennyiben meglesz az öt elsős, abban az esetben nem fogja megakadályozni, hogy megnyíljon a tagozat. Az MNT ennek szellemében pozitívan véleményezte az iskola kérvényét, hogy öt tanulóval nyissa meg az első osztályt. Ezek után a tartomány is engedélyezte az osztály megnyitását. Azonban az iskolakezdés előtt néhány nappal két szülő is kiíratta a gyermekét az iskolából. Tehát az iskolakezd& ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 247 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-05

Négy vajdasági magyar párt és több civil szervezet nyílt levélben követeli ifjabb doktor Korhecz Tamásnak, a Magyar Nemzeti Tanács elnökének a lemondását az oktatás terén vállat kötelezettségének csak részbeni megvalósulása miatt.

Mint írják, Korhecz Tamás április 20–án Újvidéken szervezett oktatási fórumon biztosította a jelenlevőket, hogy a Magyar Nemzeti Tanács a végsőkig támogatni fogja a magyar nyelvű oktatás ügyét, Újvidéken is. Továbbá hangsúlyozta, hogy mind a 78 vajdasági iskoláért kiáll, melyekben magyar nyelven is folyik az oktatás, függetlenül attól, hogy kiemelt fontosságúak vagy sem. Ezzel szemben az MNT nem javasolta a magyar első osztály indítására az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskolában. A minisztérium augusztus utolsó napján küldött rendelete alapján pedig kérdésesé vált Gomboson, Nemesmiliti ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 241 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-05

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások