Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.173.43.215 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 28
A magyar kormány megdöbbenéssel értesült arról, hogy a belgrádi parlament olyan formában fogadta el a vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvényt, amely a kollektív bűnösség elvét ismét életre keltette – hangsúlyozta Németh Zsolt keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A külügyminisztérium államtitkára elmondta: a törvény elfogadását követő napon bekérette Szerbia budapesti nagykövetét, hogy tájékoztassa a magyar kormány álláspontjáról.

Németh Zsolt emlékeztetett: a szerb képviselőház által elfogadott jogszabály értelmében mindazokat, akik 1941 és 1945 között „a megszálló erők tagjai voltak, vagy azok leszármazottai”, kirekesztik a kárpótlásból.

Ezzel gyakorlatilag az egész vajdasági magyarságot kirekesztették a törvény ha ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 282 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-28

A határtérségben kiújult erőszakcselekmények miatt elhalasztották az újabb brüsszeli tárgyalási fordulót Szerbia és Koszovó között.

Uniós közvetítés mellett tavasszal kezdődtek Brüsszelben a szerb-koszovói tárgyalások. Újabb fordulót terveztek kedden, de azt a feszültség kiéleződése nyomán elhalasztották, majd a szerb-koszovói határtérségből érkező hírek miatt szerdán sem ültek le egymással a tárgyaló küldöttségek.

Kedden többen megsérültek azokban az összetűzésekben, amelyek a zömmel szerbek lakta Észak-Koszovó és Szerbia határán történtek helyi szerbek és a nemzetközi rendfenntartó erők között.

A szerbek amiatt tiltakoznak, hogy Koszovó - a nemzetközi rendfenntartók fedezete mellett - ki akarja terjeszteni saját vámhatóságának ténykedését a szerb-koszovói határátkelőkre.

A korábbi tárgyalási ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 236 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-28

A legnagyobb szerbiai napilapok egy sort sem írnak ma arról, hogy Németh Zsolt, magyar külügyi államtitkár tegnap bekérette Szerbia budapesti nagykövetét, hogy tájékoztassa a magyar kormány álláspontjáról, miszerint nem viszi közelebb Szerbiát az Európai Unióhoz a szerb parlament által hétfőn elfogadott kárpótlási törvény, hanem éppen hogy eltávolítja tőle. A diplomácia nyelvén ez azt jelenti, hogy Budapest megvétózhatja Szerbia csatlakozási kérelmét, ha Belgrád nem változtatja meg a törvényt, amely visszahozza a kollektív bűnösség elvét és a vajdasági magyarok nagy részét megfosztja a kárpótlás lehetőségétől. Németh Zsolt elmondta a szerb nagykövetnek: a nemzetközi és az európai jog is az egyéni felelősség elvét mondja ki, vagyis csak az rekeszthe ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 579 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-28

A polgárok kötelessége, hogy pontos adatokkal szolgáljanak a népszámlálási biztosoknak, s a kérdőív minden kérdésére pontos és teljes válaszokat adjanak.
A személyi igazolványban szereplő címnek nem kell okvetlenül azonosnak lennie azzal a lakcímmel, ahol az adott személy háztartása többi tagjával él.
A kérdezőbiztosoknak tájékoztatniuk kell a polgárokat arról, hogy az általuk összegyűjtött információkat bizalmasan kezelik.
Három nappal a szerbiai népszámlálás megkezdése előtt mindenféle élethelyzet elképzelhető, még az is, hogy a polgár nem engedi be lakásába a kérdezőbiztost.
„Amennyiben a kérdezőbiztosnak, amellett is, hogy tájékoztatta a háziakat jövetele céljáról, s felmutatja biztosi igazolványát és felhatalmazását, nem engedik meg, hogy betegye a lábát az adott lakásba, a kérdezőbiztos a l ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 266 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

A szerbiai rendőrök független szakszervezete ma arra figyelmeztetett, hogy bizonyos csoportok komolyan veszélyeztetik a Meleg Büszkeség Napi Felvonulás, a Pride megtartását, s arra hívta fel a Pride szervezőit, mondják le az október 2-ára meghirdetett felvonulást.
Momčilo Vidojević, a független rendőrszakszervezet elnöke nem pontosítva, milyen csoportokra gondol, azt mondta, olyan információik vannak, hogy romboló összecsapásokra kerül sor minden belgrádi peremvárosi községben, de Szerbia más részein is.
Vidojević arra hívott fel minden rendőrszakszervezetet, valamint a belügyminisztérium vezetőit, hogy közösen és egységesen határozzák meg, milyen mértékben vesz részt a rendőrség e rendezvény biztosításában. Emlékeztetett arra, hogy a belügyminisztériumnak a tavalyi felvonulás mintegy 1,5 millió eurós kárt okozott, s közel kétszáz rendőr sérült meg.

... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 197 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint nem viszi közelebb Szerbiát az Európai Unióhoz a tegnap elfogadott vagyon-visszaszármaztatási törvény, hanem éppen eltávolítja tőle. Németh bekérette Szerbia budapesti nagykövetét és tájékoztatta őt a magyar kormány álláspontjáról.


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 250 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Szep-27

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások