Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.188.70.255 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 26 » Szombaton tartották meg a ludasi III. Lovas Találkozót
7:30 AM
Szombaton tartották meg a ludasi III. Lovas Találkozót
(fotó: Vígi Zoltán) (fotó: Vígi Zoltán)


A ló az ember egyik legősibb és leghűségesebb társa. Sokan azok közül,akik ezt így gondolják, szombaton ott voltak a ludasi vásártéren, a III. Lovas Találkozón. De azok, akik eddig nem láttak lovat, és eljöttek Ludasra, rájöhettek arra, hogy ennek az állatfajnak egyedi kapcsolata van az emberrel.


Az egész napos rendezvény egyfajta népünnepély volt, a vajdasági Ludas vendégül látta az erdélyi (Marosludas) és a magyarországi, a Heves megyei Ludas küldöttségét is. Ez alkalommal a jelenlevőket és a külföldi vendégeket a szervezők nevében Ricz András, az Ostorka Egyesület elnöke, valamint a ludasi helyi közösség közgyűlésének elnöke, Aladics Tibor üdvözölte.

A rendezvényen egész napos lovaglás és különböző lovas bemutatók várták a vendégeket: volt lovas felvonulás, fogathajtó verseny, csikósok bemutatója, fogatszépségversenyt rendeztek, és a látogatók megnézhették a kelebiai ménest is.

Ezzel párhuzamosan bográcsfőző verseny zajlott, a legfiatalabbak pedig megtapasztalhatták, milyen lovon ülni, környezetvédelmi játszóházban játszhattak, vagy kipróbálhatták az arcfestést anélkül, hogy szüleik rájuk szóltak volna.


Magyar Szó - online - közéleti napilap

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 264 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások