Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 50.19.34.255 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 27 » Összecsaptak a békefenntartók és a szerb tiltakozók
7:13 PM
Összecsaptak a békefenntartók és a szerb tiltakozók
Az egyik koszovói átkelőnél a tiltakozók csőbombákat dobtak a katonákra, akik közül négyen megsebesültek, egyikük súlyosan.

Megsebesült a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erő (KFOR) négy katonája kedden, miután szerb tüntetők házilagos készítésű robbanószerkezeteket dobtak rájuk a Szerbia és Koszovó határán fekvő egyik átkelőnél. A békefenntartók és a tiltakozók összecsapásában hat szerb is megsebesült.

A KFOR katonái és az EU koszovói igazságügyi és rendőrségi missziójának (EULEX) tagjai közös akció keretében távolítják el kedd hajnal óta Jarinje észak-koszovói átkelő előtt a helyi szerbek által emelt úttorlaszokat.

A KFOR katonái kedd délelőtt könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel igyekeztek távol tartani és szétoszlatni azt a körülbelül 1500 fősre becsült tömeget, amely Jarinje átkelőnél verődött össze, közvetlenül a katonák által emelt szögesdrót akadály előtt. A békefenntartók ezzel zárták le a szerbek által illegálisan használt, Szerbiába vezető alternatív utat.

A lövöldözésbe torkolló incidens akkor robbant ki, amikor a tiltakozó szerbek mind közelebb mentek a KFOR egységeihez: egy kamiont vezettek az alternatív utat lezáró szögesdrót elé, majd kövekkel dobálni kezdték az ott szolgálatot teljesítő német katonákat, akik közül egyet eltaláltak. A KFOR erői önvédelemből tüzet nyitottak a randalírozókra, közülük hatan súlyosabban megsebesültek, őket a Kosovska Mitrovica-i korházba vitték. A kórház igazgatója szerint a sebészeten fekvő szerbeken lőtt sebek vannak.

A lövöldözés után a tiltakozó szerbek menekülőre fogták a dolgot, közülük egy pisztolylövést adott le a levegőbe.

A KFOR szóvivője szerint a helyzet immár nyugodt, de bármikor kiéleződhet.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 87 | Hozzáadta: sash

ingyen linkekÉrdekes Weblap Szavazás

Retro Party képekOnline TV adásOnline rádió adásÁrfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások