Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.8.42 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 5 » Négy vajdasági magyar párt és több civil szervezet nyílt levélben követeli ifjabb doktor Korhecz Tamásnak a lemondását
9:55 PM
Négy vajdasági magyar párt és több civil szervezet nyílt levélben követeli ifjabb doktor Korhecz Tamásnak a lemondását
Négy vajdasági magyar párt és több civil szervezet nyílt levélben követeli ifjabb doktor Korhecz Tamásnak, a Magyar Nemzeti Tanács elnökének a lemondását az oktatás terén vállat kötelezettségének csak részbeni megvalósulása miatt.

Mint írják, Korhecz Tamás április 20–án Újvidéken szervezett oktatási fórumon biztosította a jelenlevőket, hogy a Magyar Nemzeti Tanács a végsőkig támogatni fogja a magyar nyelvű oktatás ügyét, Újvidéken is. Továbbá hangsúlyozta, hogy mind a 78 vajdasági iskoláért kiáll, melyekben magyar nyelven is folyik az oktatás, függetlenül attól, hogy kiemelt fontosságúak vagy sem. Ezzel szemben az MNT nem javasolta a magyar első osztály indítására az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskolában. A minisztérium augusztus utolsó napján küldött rendelete alapján pedig kérdésesé vált Gomboson, Nemesmiliticsen, Zomborban, Doroszlón és Szilágyin az önálló osztályok fennmaradása. Ha minden évben bizonytalanság előzi meg a magyar tagozat indítását, a még eddig kitartott szülők is lemondanak az anyanyelvű oktatásról. A magyar nyelvű oktatásért az MNT vállalta magára a felelősséget. Ennek azonban csupán részben tett eleget, ezért követelik a pártok és civilek az MNT elnökének lemondását.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 244 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások