Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.144.33.41 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 29 » Luxusbörtönben várják ítéletüket a dél-szláv háborús bűnök gyanúsítottjai
6:42 PM
Luxusbörtönben várják ítéletüket a dél-szláv háborús bűnök gyanúsítottjai
Harmóniában és kényelemben élnek azok a vádlottak, akiket a hágai Nemzetközi Törvényszék büntetés-végrehajtási intézetében tartanak fogva. A luxusbörtönnek is nevezett létesítményben többnyire a dél-szláv háborús bűnökkel gyanúsított személyek várják ítéletüket.

Kosárlabda- és teniszpálya, kényelmes, jól felszerelt „szobák” , nem messze  a homokos tengerparttól – ez a Hágai Hilton, vagyis a Nemzetközi Törvényszék büntetés-végrehajtási intézete.

A börtönben olyanokat tartanak fogva, akik egymás ellen harcoltak a volt Jugoszlávia területén. Ennek ellenére az intézetben jó a kapcsolat a foglyok között. "Jelenleg olyan embereket tartunk fogva, akiket háborús bűnökkel vádoltak a volt Jugoszlávia területén. Közel 40 vádlott lakik itt. Komoly problémánk etnikai vagy vallási okokból nem volt eddig. Jól kijönnek egymással.” – mondja a létesítmény vezetője, David Kennedy börtönigazgató.

A foglyok napközben kedvükre vegyülhetnek a többiekkel, a szabályok szerint ugyanis csak este 9 órától reggel fél 8-ig nem hagyhatják el a zárkájukat és a rabruha sem kötelező. Csupán annyi megkötés van, hogy tilos politikai és jogi ügyeket megvitatni a témák érzékenysége miatt. A börtön különböző szárnyaiban konyha, zuhanyzók és telefonfülkék találhatók. Vannak azonban korlátozok is: a foglyok nem használhatnak mobiltelefont, hanem csak hívókártyát, ha haza akarnak telefonálni. A bejövő hívások, és az internetkapcsolat pedig nem engedélyezett.

A cellákban szabadon tévézhetnek a fogvatartottak, de rendszeresen hozzájutnak könyvekhez és újságokhoz is. A létesítményben lehetőség van ünnepségekre is – például születésnapok vagy vallási ünnepek esetén.

A börtön igazgatósága szerint a körülmények megfelelőek, de nem nevezhetők luxusnak. Azt is hangsúlyozzák, hogy a bentlakókat még nem ítélték el, és ezért megilleti őket az ártatlanság vélelme; vagyis hogy ilyen körülmények között tartsák őket fogva.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások