Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.147.104.120 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 13 » Először tért vissza Belgrádba Brammertz Mladic letartóztatása után
9:35 AM
Először tért vissza Belgrádba Brammertz Mladic letartóztatása után
Arra kíváncsi a hágai Nemzetközi Törvényszék főügyésze, hogyan tudott évekig bujkálni Mladic és Hadzsic a körözés ellenére.

Kétnapos munkajellegű látogatásra hétfőn Belgrádba érkezett a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) főügyésze, aki először jár a szerb fővárosban azóta, hogy a szerb rendőrség a nyáron elfogta és kiadta Hágának Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot és Goran Hadzicot, a horvátországi szakadár szerbek egykori vezetőjét.

A hágai főügyész Belgrádba indulása előtt kijelentette: Mladic és Hadzic elfogása után az NT és a szerb hatóságok közötti együttműködés a Nemzetközi Törvényszéken zajló perekre, valamint annak kiderítése összpontosul, hogyan sikerült Mladicnak és Hadzsicnak évekig elkerülniük a letartóztatást.

Serge Brammertzet kedden fogadja Boris Tadic szerb elnök. A főügyész tárgyal majd Rasim Ljajiccsal, az NT-vel való együttműködésért felelős belgrádi kormánytanács elnökével, Vladimir Vukceviccsel, a háborús bűncselekmények ügyében eljáró szerb különleges ügyésszel. Találkozik annak az akciócsoportnak a tagjaival és operatív szolgálatok képviselőivel is, akik kulcsszerepet játszottak Mladic és Hadzic elfogásában.

"A hágai bíróságon jelenleg az első fokú és fellebbezési eljárásokra összpontosítjuk figyelmünket. Számítunk a Szerbiával való további együttműködésre abban, hogy lehetővé teszi számunkra a zavartalan hozzáférést a dokumentumokhoz és levéltári anyagokhoz, és segíti a bírósági perek tanúit abban, hogy Hágában tanúskodjanak" - nyilatkozta a hágai főügyész.

Serge Brammertz a nyár derekán egyik lapnyilatkozatában kijelentette: "kérték a szerb hatóságokat, derítsék ki, ki mindenki vett részt az olyan vádlottak rejtegetésében és segítésében, mint Mladic, Karadzic és Hadzic. Szerbia nyilatkozatban vállalta a bújtatók felderítését és előkerítését".


Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 231 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások