Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.21.93.44 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 26 » Elfogadták a köztulajdonról szóló törvényt
4:49 PM
Elfogadták a köztulajdonról szóló törvényt
A szerbiai parlament hosszú várakozás után ma elfogadta a köztulajdonról szóló törvényt, amelyre összesen 133-an szavaztak a hatalmi koalícióból és az LDP-ből.
A törvényt nem támogatta a VMSZ, miután elégedetlen azzal, hogy Vajdaság nem kapta vissza a vasúthálózata feletti tulajdonjogot, míg a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) annak ellenére, hogy ugyancsak elégedetlen volt a vasúthálózat miatti döntéssel, az új törvényre szavazott.
A köztulajdon birtokosa, a ma elfogadott törvény értelmében a köztársaság, a tartomány és a helyi önkormányzat lehet, ez utóbbiak tulajdonában lesznek az utcák, terek, parkok, a községi utak és a besorolás alá nem eső utak.
Miután a szerbiai kormány elfogadta a vajdasági adminisztráció módosítási indítványait, Vajdaság tulajdonába kerülnek a másodrendű utak, a csatornahálózat azon része, amelyen nincs folyami forgalom, egyes külföldön lévő objektumok, valamint azok az objektumok, amelyek nagybefektetési eszközökből épültek a tartomány területén.
Köztulajdonban vannak a természeti kincsek, a közérdekű javak, azok a javak, amelyeket Szerbia, a tartomány és a helyi önkormányzatok szervei és szervezetei használnak. Ide tartoznak a vizek, az ásványi tartalékok, a földalatti víztartalékok, az ásványkincsek. A törvény előlátja, hogy a természeti kincsek felett szerezhető koncessziós vagy használati jog, az ebből befolyó járandóság a köztársaságot, tartományt vagy a helyi önkormányzatot illeti, amely területén ez a természeti kincs van.
Az LDP indítványa alapján pontosították, hogy a közvállalatok igazgatóit ezután nyilvános pályázatok útján választják, valamint, hogy a továbbiakban tilos a közjavak magán- vagy pártcélokra való felhasználása. (VajdaságMa/Tanjug)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 260 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások