Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.145.7.7 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 19 » Božidar Đelić kijelentette, hogy megállapodásra jutottak a magyar kisebbség képviselőivel, de ez nem igaz
7:25 PM
Božidar Đelić kijelentette, hogy megállapodásra jutottak a magyar kisebbség képviselőivel, de ez nem igaz
Božidar Đelić, a Szerb Kormány integrációs ügyekért felelős alelnöke, a Blic mai számának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy megállapodásra jutottak a magyar kisebbség képviselőivel, azaz a Vajdasági Magyar Szövetséggel a Köztulajdonról, a Rehabilitálásról, valamint a Vagyonvisszaszármaztatásról szóló törvények kapcsán. A valóság azonban az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetséggel senki sem folytatott koalíciós tárgyalásokat, illetve a Kormány sem küldte meg véleményét a Parlamentnek a VMSZ módosítási indítványaival kapcsolatban.

 A Vajdasági Magyar Szövetség számára kulcsfontosságú, hogy megteremtődjenek Vajdaság Autonóm Tartomány infrastruktúrájának – az út, vasút –és csatornahálózat fejlődésének tulajdonjogi előfeltételei. A VMSZ a ránehezedő nyomás ellenére sem hajlandó elállni azoktól a követeléseitől, amelyeket tartalmaz a Vajdasági Kormány által egyhangúlag elfogadott állásfoglalás is, a Köztulajdonról szóló törvényre vonatkozóan. A Vajdasági Magyar Szövetség továbbra is síkraszáll azért, hogy a közutak, a csatornahálózat és a vasúti infrastruktúra egy része kerüljön Vajdaság Autonóm Tartomány tulajdonába. Ugyancsak ragaszkodunk ahhoz is, hogy a Szerb Köztársaság Parlamentje által meghozandó valamennyi törvényekből töröljék a kollektív bűnösség elvét – áll abban a közleményben, amelyet Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke írt alá.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 210 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások