Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.140.186.201 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 15 » Az első orosz vonat bemutatója
12:58 PM
Az első orosz vonat bemutatója
A vasúttársaság vezetői azt állítják, hogy az orosz vonatok óránkénti 120 kilométeres sebességgel közlekednek majd a szerbiai síneken (Fotók: Tanjug)

A vasúttársaság vezetői azt állítják, hogy az orosz vonatok óránkénti 120 kilométeres sebességgel közlekednek majd a szerbiai síneken (Fotók: Tanjug)

Szeptember 15-e a szerb vasút napja. Ennek apropóján szerdán Belgrádban bemutatták az első olyan orosz dízelmotoros vonatot, amely annak a tizenkét szerelvényből álló kontingensnek a része, amelyet a Szerbiai Vasutak az orosz Metrovagonmas cégtől rendelt.

A szóban forgó vonatoktól várja a szerb vállalat, hogy valamelyest enyhítsen a vonatállomány siralmas állapotát. Harminc év után ezek az első új vasúti szerelvények, amelyek a szerbiai síneken futnak majd. A 12 szerelvény összesen 43 millió svájci frankba kerül, és várhatóan 2012 végére szállítja le az orosz fél az utolsó vonatot. A kocsik 120 ülőhelyesek, 126 állóhely van bennük, s a tervek szerint az év végén helyezik őket forgalomba. A szerb vasúttársaság vezetői azt állítják, hogy az orosz vonatok óránkénti 120 kilométeres sebességgel közlekednek majd a szerbiai síneken.

Emlékeztetőül megemlítjük, hogy a 12 vonatos kontingensből három vasúti szerelvény vajdasági üzembe helyezését kérelmezte a Szerbiai Vasutak igazgatójától Širková Anikó, Zenta, Nyilas Mihály, Magyarkanizsa, Pregdrag Mijić, Csóka, valamint Saša Vučinić, Szabadka város polgármestere. A téma kapcsán felkerestük
Širková Anikót, Zenta polgármester asszonyát, a kezdeményezés egyik aláíróját, aki elmondta: mivel eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak, tényleges előrelépésről egyelőre nem tud beszámolni. Hozzátette: mivel korábbi, nem hivatalos értesülései szerint a megérkezett szerelvény műszaki átvétele során olyan problémák merültek fel, amelyeknek a kiküszöbölése hosszabb ideig – akár hónapokig is – eltarthat, vélhetően a közeljövőben sem lehet majd számottevő eredményekre számítani.

A vasúti közlekedést érintő problémák Bácskában elsősorban a Szabadka–Zombor, Szabadka–Zenta–Csóka–Nagykikinda, valamint a Szabadka–Horgos–Magyarkanizsa vonalat érintik. Ugyanakkor a Szabadkát Szegeddel összekötő járatoknál is gondok merültek fel.

A Szerbiai Vasutak legutóbbi, öt évvel ezelőtti fejlesztése Kraljevo, Niš és Zaječar községeket érintette.


(Forrás:MagyarSzó)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 295 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások