Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.137.218.230 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 26 » A VMSZ a történelmi megbékélést szorgalmazza
9:37 AM
A VMSZ a történelmi megbékélést szorgalmazza
A történelmi megbékélés szorgalmazása és a kollektív bűnösség elvének eltörlése a Vajdasági Magyar Szövetség politizálásának alapkövét képezi. Olyan európai értékek ezek, amelyeket semmilyen körülmények között nem fogunk feladni. Akkor sem, ha álláspontjainkkal időről időre egyedül maradunk Szerbia parlamentjében.

A vagyon-visszaszármaztatási törvény szavazás előtt álló javaslata a VMSZ számára teljességgel elfogadhatatlan. A kollektív bűnösség elvének törvényerőre emelése a civilizációs alapértékek semmibevételét jelenti. Az abszurditást határát súrolja, hogy a megszületendő törvény kizárja a kárpótlásból azokat is, akik önakaratukon kívül váltak – a törvény szóhasználatával élve – a megszálló erők tagjaivá. Abban az esetben is, ha bíróság előtt lefolytatott rehabilitációs eljárásban bizonyították ártatlanságukat.

A megbékélés előfeltétele a második világháború szörnyűségeivel való közös szembenézés. Az elmúlt napokban a vajdasági magyar közösségnek arra kellett rádöbbennie, hogy a többségi társadalom politikai elitje továbbra sem érett meg arra, hogy változtasson egyoldalú történelemszemléletén – olvasható a Vajdasági Magyar Szövetség tegnap kiadott közleményében, amit Pásztor István elnök írt alá.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 215 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások