Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.223.160.61 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 19 » Zoran Živković: nem Ferrarival megy az ember piacra
11:43 AM
Zoran Živković: nem Ferrarival megy az ember piacra
Zoran Živković , a DS egykori magasrangú tiszstégviselője, Szerbia egykori kormányfője, aki Zoran Đinđić meggyilkolását követően került a tiszstégbe, kijelentette, nem áll szándékában sem a pártban aktiválni magát, se a választásokon részt venni. Mindemellett az Együtt Koalíció 15 évvel ezelőtti győzelméről megemlékező piroti tribünön Živković élesen bírálta a jelenlegi hatalmat, azt állítva, hogy oda süllyesztették az országot, hogy ma már azokkal az államokkal hasonlítják össze Szerbiát, amelyek nem tartják ellenőrzésük alatt területük egészét.
Živković, aki 1996-ban Niš polgármestere volt, azt mondta, az akkori demokratikus erők elhatározottságából, változások iránti elkötelezettségéből a polgárokban ugyanannyi energia maradt, de ezt ez a hatalom nem tudja kihasználni.
"Kollégáim, akik jelenleg hatalmon vannak, az utóbbi öt-hat évben úgy viselkednek, mint aki a Ferrari versenyautót arra használja, hogy piacra járjon vele. Teljesen téves módon használják fel azt a hatalmas energiát, amivel rendelkezünk” - mutatott rá Živković.
"Nem tudtuk elérni Svájc szintjét, no de hogy Macedóniához, Albániához, Boszniához hasonlítsanak bennünket, amelyekben a hatalom gyakorlatilag nem tudja ellenőrizni országa teljes területét sem biztonsági, sem más szempontból, az olyan valami, amit azok a polgárok, akik 15 évvel ezelőtt kint voltak a tereken, semmiképpen nem érdemelnek”, szögezte le az egykori politikus.
Živković azt azonban hozzátette, hogy a demokratikus változásoknak akkor mégis lett eredménye, mégpedig az, hogy a választások során nem lopnak szavazatokat, vagyis, hogy a választások demokratikus légkörben bonyolódhatnak le. "Most a választások után lopnak. Teszik ezt a korrupción keresztül, ami megengedhetetlen, de lopnak úgy is, hogy összeállítanak egy programot, erre szavazatokat nyernek, majd utána összeállnak valakivel. Soha nem szavaztam volna a DS-re, ha tudom, hogy a választások után koalícióra lép az SPS-szel, mint ahogyan valószínűleg az SPS-re szavazók is meggondolták volna, rájuk tegyék-e voksukat, ha tudják, hogy később a demokratákkal szűrik össze a levet”, mondta. (Beta)
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 203 | Hozzáadta: sash

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások