Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 54.173.43.215 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 27
A következő ötven évben is csökken majd a lakosság száma vidékünkön – Csantavérnek és Bajmoknak több mint ezerrel kevesebb lakosa van, mint tíz éve

Míg az elmúlt hetekben világra jött a bolygó hétmilliárdodik embere, s ennek kapcsán ismét felmerült a Föld túlnépesedésének kérdése, addig a szerbiai népszámlálási adatok semmi jóval sem kecsegtetnek. Ezen a tájon nem szaporodik a nép, évente ugyanis csaknem 35 000-rel vagyunk kevesebben. Ez naponta 95 főt jelent, s az elmúlt években többször hívták fel a figyelmet az illetékesek arra, hogy Vajdaságban a magyarok száma naponta 11-gyel csökken.

Nem okoztak meglepetést az idei népszámlálás adatai sem. A szakemberek szerint viszont ez még csak a kezdet, a következő fél évszázadban nem számíthatunk javulásra. Nem egyre többen, hanem eg ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 379 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Dragan Veselinov belgrádi egyetemi tanár, volt politikus kijelentette, hogy Vajdaságnak köztársasági státus jár , erről pedig referendumot kell kiírni a jelenlegi tartományban, írja a Beta.
A vajdasági parlament már holnap kiírhatja a népszavazást, a vajdasági kormánynak pedig álláspontot kell kialakítania arról, hogy amikor támadás éri Vajdaság államiságát – a községek is rendelkeznek az államiság elemeivel -, növelni kell a követelések fokát, hangoztatta Veselinov a Vajdasági Klub nemkormányzati szervezet szervezésében tartott tanácskozáson. Mint hangoztatta: Vajdaság és Szerbia két állam. Minkét államnak legyen külön neve, a közös nevet pedig valakinek ki kell találnia. Az adó és a vám az illető államot illeti meg, s megállapodás kérdése, hogy mennyi adunk a közös kiadásokba, üzente Veselinov, aki a Đinđić-kormány minisztere volt.
Értékelése szerint a ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 284 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Európa továbbra sem talált olyan megoldást szuverén adósságválságára, amely helyreállítaná a befektetői bizalmat - ismerte el az Európai Bizottság elnöke.
Egy portugáliai konferencián José Manuel Barroso újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy az európai gazdasági helyzet "igen aggasztó", és kormányzati integráció nélkül lehetetlen az euró megtartása.
Az Európai Bizottság szerdán az euróövezeti országok költségvetésének szorosabb ellenőrzését célzó jogszabályi indítványokat tett. Ezek szerint a közös pénzzel fizető országoknak lehetővé kellene tenniük, hogy a brüsszeli bizottság minden év október közepéig áttekinthesse a következő esztendőre szóló költségvetési tervezetüket, és változtatásokat javasolhasson, ha megítélése szerint azok nem illeszkednek az uniós költségvetési szabályokhoz.
Egy másik szabályozási javaslat & ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-27

Egy törvénytervezet tiltaná, hogy a szülők megüssék a gyereket, és azt is, hogy a kicsik egyedül lépjenek ki az ajtón.

Nem lehetnének egyedül az utcán a tíz évnél fiatalabb gyerekek Szerbiában egy most készülő törvénytervezet szerint. A gyermekek jogairól szóló törvénytervezet ugyanis ezt írja elő. Az új jogszabály szigorúan tiltaná azt is, hogy a családtagok megüssék a gyerekeket.

Emellett nemcsak az általános iskolai, hanem a középiskolai képzést is kötelezővé tennék. Sok szülő nem ért egyet a tervezet néhány részével – hangzott el a Duna Televízió Híradójában.

Vannak olyan szülők, akik nem értenek egyet a javaslattal. Úgy vélik: kell az önállóság. Ráadásul sokan dolgoznak és a nagyszülőkre sem számíthatnak.

A Szerbiai Szülők Egyesülete viszont támogatja a törvénytervezetet. ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-26

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások