Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 18.188.20.56 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 14
Hét határsértőt találtak a határrendészek Röszkénél, egy almaszállító kamionban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.
Vasárnap egy szerbiai férfi kamionját ellenőrizték a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a röszkei határátkelőhely növény-egészségügyi állomásának munkatársával, amikor észrevették, hogy a jármű rakterében, a több tonnányi almahegyen hét ember ücsörög. A rendőrök igazoltatták a hét férfit, akikről kiderült, hogy hárman afgán, négyen pedig pakisztáni állampolgárok - mondta Jászai Linda.
Mivel a migránsok sem a személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. A határsértőket szállító szerb férfi ellen pedig embercsempészés bűntet ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-14

Szerbia kiviteléhez az idei év első kilenc hónapjában leginkább Vajdaság járult hozzá, 36,6 százalékban, a behozatalból viszont leginkább Belgrád vette ki a részét, 45,5 százalékkal.
A Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint kivitel tekintetében Vajdaság után a belgrádi régió következik, 23 százalékkal, majd Šumadija és Nyugat Szerbia (20,1), ezután pedig Dél- és Kelet-Szerbia (19,8).
Ami a behozatalt illeti, a belgrádi körzet után Vajdaság élt leginkább a behozatal lehetőségével, 29,8 százalékban, követi Šumadija és Nyugat-Szerbia (12,8 %), majd Dél- és Kelet-Szerbia 10,4 %-kal.
A behozatal terén kiemelkedik a kőolaj és kőolajszármazékok behozatala, 1,44 milliárd dollár értékben, a földgáz, 772 millióért, a színesfém 601 millióért, az ipari gépek 588 milli ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 239 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-14

Becslések szerint körülbelül 20 ezer koszovói szerb levélben kérte az orosz állampolgárságot az orosz Állami Dumától. A koszovói szerbeket tömörítő egyesületek, amelyek a levelet a belgrádi orosz nagykövetség útján Moszkvába továbbították, azzal indokolták a kérést, hogy szeretnék, "ha Oroszország szavatolná biztonságukat".

"A koszovói szerb egyesületek írásbeli kérését már eljuttattuk az Orosz Föderáció külügyminisztériumához, amely a kérést továbbítani fogja az Állami Dumához" - jelentette ki Oleg Buldakov, Oroszország belgrádi nagykövetségének tanácsosa a Danas című belgrádi újságnak, amely internetes kiadásában számolt be a nyilatkozatról.

Ljubisa Vucsics, a koszovói szerbek újonnan alakult ernyőszervezetének a vezetője ugyanakkor elmondta: nem tud arról, hogy egyes koszovói szerb egyesületek állampolgársági kérel ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 242 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-14

A törvény hatályba lépése óta pontos adatok állnak rendelkezésre a vélelmezett jogsértésekkel kapcsolatban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elindította első vizsgálatait a túlságosan hangos televíziós reklámok miatt. Egy szoftver segítségével szeptemberben öt csatornánál észleltek rendszeresen kritikus hangerőugrásokat, a testület ügyfélszolgálatához pedig több mint hetven panaszt érkezett idén.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlemény emlékeztet arra, hogy a médiatörvény szerint a reklámok hangereje nem lehet nagyobb a környező műsorszámok hangerejénél.

Kiemelték, hogy a hatóság által használt Humanoid elnevezésű szoftver virtuális hangosságmérő műszereivel január elseje óta pásztázza a kijelölt médiaszolgáltatók teljes műsorfolyamát, így a törv& ... Tovább »

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-13

SZABADKA - Egy hete  újraindult a termelés a szabadkai Fidelinka malmaiban, ahol a tulajdonjogi viszonyok rendezetlensége miatt már hónapok óta nem  őröltek  gabonát. A Fidelinka Malom Kft.-t az Agroposlovi Kft. vette bérbe havi 15 ezer euróért.

A belgrádi Kft. - nek érdekében állt, hogy a márkanevet is megtartsa, ezért lehet továbbra is Fidelinka néven vásárolni majd a termékeket. Az Agroposlovi vállalatot egy éve alapították  Bio Žito Kft. néven. Alapítója a londoni székhelyű Global Agriculture Businesses Limited.


... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 202 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-13

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások