Google email belépés Yahoo email belépés Eunet email belépés Tippnet email belépés Citromail belépés Freemail belépés -
Az ön IP címe: 3.135.205.146 , böngészőjének típusa és verziója: ,

Bejelentkezés

Hírmorzsák

YuEco

Statisztika

Nyitólap » 2011 » November » 20
Ivica Dačić belügyminiszter tegnap Kruševacban kijelentette, az Észak-Koszovó-i szerbeknek nincs okuk arra, hogy kikiáltsák függetlenségüket, mert még mindig Szerbia része. Oliver Ivanovićnak a koszovóügyi minisztérium államtitkárának azt az állítását kommentálva, hogy a szerbek Észak-Koszovóban éppen a függetlenség kikiáltására készülnek, Dačić azt mondta"ez annak a jele, hogy az ottani szerbek nem akarnak Koszovóban élni. A kormány alelnöke megismételte, hogy Koszovó felosztása a megoldás, de ezt az ötletét sokan bírálták. Rámutatott arra is, hogy nemzetközi Koszovó- értekezletet is javasolt , amely, mint mondta egyedülálló esetről van szó és nem mások számára is alkalmazható szabályról.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 168 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-20

Dušan Bajatović, a Szerbiai Szocialista Párt alelnöke kijelentette, Szerbia számára az lenne a legjobb megoldás, ha a választások után az új kormányt a Demokrata Párt, a Szerbiai Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt alakítaná meg. "Ez a koalíció, jelenthetné a kiutat a nemzeti és gazdasági válságból és bizonyára el tudná hárítani a politikai bizonytalanság veszélyét", mondta Bajatović a Dnevnik napilapnak. Értékelése szerint "az SZSZP valamilyen katalizátor lenne" és "csökkentené a feszültségeket" a nagy partnerek között.
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-20

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) belgrádi irodájának vezetője, Bogdan Lissovolik a Politika napilapnak nyilatkozva elmondta, a gazdasági növekedés Európa országaiban várhatóan stagnálni fog, s ezt Szerbia is megsínyli, hiszen az európai piaccal tart fenn szoros kapcsolatot.

"A gazdasági növekedés Európában jövő ilyenkorig valószínűleg stagnálni fog, ami azt jelenti, hogy Szerbia is ugyanebben a cipőben fog járni, lévén, hogy az európai piaccal kereskedik leginkább”, nyilatkozta Lissovolik a Politikának adott interjújában.

Mint mondta, Szerbia három legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszország, Németország és Bosznia-Hercegovina.

"Olaszországban nyilvánvalóan recesszió lesz, az önök országa pedig szorosan kötődik hozzá, nem csak bizonyos kiviteli csatornákon, de a bankszektoron és a külföldi befektetéseken keresztül is”, hívta fel a figyelmet Lissovolik.

A pénzügyi szakember úgy v&eacu ... Tovább »
Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 232 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-20

SZABADKA - A VMSZ elnöke abban bízik, hogy meglesz a szükséges parlamenti többség a rehabilitációs törvény elfogadásához. Pásztor István egyben reagált a Hatok levelére, amelyet néhány vajdasági magyar, horvát, meg szlovák párt Cvetković miniszterelnökhöz intézett a Nemzeti Tanácsokról szóló törvény módosítását követően.

Kategória: Hírek | Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: sash | Dátum: 2011-Nov-19

Árfolyamlista

Időjárás-Palics

Animált időjárás

Friss Felhőkép

Friss Hőtérkép

Naptár

Hírforrások